E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15315
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Kapitālsabiedrības likvidācija

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
17. septembrī, 2018
Inga Zvaigzne

Labdien! Uzņēmuma (SIA), kas reālu darbību neveica, vienīgā īpašniece un valdes locekle (mana māte) pirms gada ir mirusi. Kamēr mamma bija dzīva, katru gadu uzturēja formāli šo uzņēmumu ar domu, ka tas varētu uzsākt arī faktisku darbību (tostarp arī atbilstoši likumu prasībām bija sakārtotas ar VID visas formalitātes). Uzņēmumam nav nekādu kreditoru un debitoru saistību. Mantinieki nevēlas saglabāt šo uzņēmumu. Vai šādu uzņēmumu valsts likvidē, vai arī mantiniekiem nepieciešams veikt kādas darbības, lai to likvidētu?

A
atbild:
19. septembrī, 2018

Kā izriet no Jūsu iesūtītā jautājuma, Jūsu mātei piederošās kapitālsabiedrības kapitāla daļas ir mantojuši tās mantinieki. Līdz ar to, balstoties uz mantojuma tiesību pamatprincipiem, mantinieki ir kļuvuši par šīs kapitālsabiedrības dalībniekiem atbilstoši mantojuma apliecībā norādītajām daļām.

Jūsu gadījumā, lai izbeigtu kapitālsabiedrības darbību un uzsāktu likvidācijas procesu, ir piemērojams Komerclikuma XIV sadaļas “Kapitālsabiedrību darbības izbeigšana un likvidācija” 312. panta 1. daļas 1. punkts – dalībnieku lēmums.

Valsts, ja tam nav noteikti normatīvo aktu priekšnosacījumi, kapitālsabiedrības automātiski nelikvidē.

Tādējādi kapitālsabiedrības dalībniekiem ir jāuzsāk šīs sabiedrības likvidācijas process. Ar kapitālsabiedrības likvidācijas procesa detalizētāku skaidrojumu Jūs varat iepazīties LV portāla saistītajā rakstā “Kā likvidēt SIA (l)”.

Labs saturs
1
saistītie raksti
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas