E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15100
Lasīšanai: 2 minūtes
1
6
1
6

Ceļojot uz Lietuvu, bērnam ir nepieciešams derīgs personu apliecinošs dokuments

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
20. augustā, 2018
liene

Vai savu bērnu var vest uz Lietuvu, ja ir līdzi dzimšanas apliecība un pasē apstiprināta bērna piederība, vai nepieciešama bērna pase?

A
atbild:
21. augustā, 2018
Linda Balode
LV portāls

Kārtība, kādā bērni šķērso Latvijas Republikas valsts robežu, ir noteikta Ministru kabineta (MK) noteikumos Nr. 721 “Kārtība, kādā bērni šķērso valsts robežu”. Visos iespējamos gadījumos valstspiederīgam bērnam, šķērsojot Latvijas robežu, ir nepieciešams derīgs personu apliecinošs dokuments (pase vai personas apliecība), kuram nav beidzies derīguma termiņš.

Lai arī, ceļojot uz Šengenas zonas valstīm (Austriju, Beļģiju, Čehiju, Dāniju, Franciju, Grieķiju, Igauniju, Itāliju, Islandi, Lihtenšteinu, Lietuvu, Luksemburgu, Maltu, Nīderlandi, Norvēģiju, Ungāriju, Poliju, Portugāli, Slovākiju, Slovēniju, Somiju, Spāniju, Šveici, Vāciju un Zviedriju), Latvijas valstspiederīgie minēto valstu robežas var šķērsot jebkurā vietā bez robežpārbaudes, gan bērniem, gan pieaugušajiem līdzi jābūt ceļošanai derīgam dokumentam.

Vienlaikus pirms plānotā ceļojuma ir jāpārliecinās, vai valsts, uz kuru vai caur kuru ceļos bērns, kā arī kompānija, kas veic pasažieru pārvadājumus un kuras pakalpojumus izmantos bērns, lai nokļūtu citā Šengenas valstī, nav noteikusi kādas papildu prasības, piemēram, citu dokumentu uzrādīšanu, saistībā ar bērnu ceļošanu, jo, piemēram, sabiedriskās kārtības vai valsts drošības apsvērumu dēļ ierobežotos laika periodos attiecīgā valsts var atjaunot robežpārbaudes arī uz iekšējām robežām.

Labs saturs
6
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas