E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 15096
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: E-vide
1
2
1
2

Pienākums pieņemt e-dokumentus ir valsts un pašvaldību iestādēm

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
19. augustā, 2018
Mihails

Vai Latvijā reģistrētai privāto tiesību juridiskajai personai, kuras mājaslapā, līgumā u. tml. ir norādīta e-pasta adrese, ir pienākums atzīt kā rakstveida dokumentu uz šo e-pasta adresi nosūtītos elektroniskos dokumentus (iesniegumus, paziņojumus u. c.), kam ir drošs elektroniskais paraksts? Vai arī, ja nav bijusi vienošanās par elektronisko dokumentu pieņemšanu, dokumenti tomēr ir jāiesniedz klātienē vai jāsūta pa pastu?

A
atbild:
30. augustā, 2018
Lidija Dārziņa
LV portāls

Pienākums pieņemt elektroniskos dokumentus no fiziskajām un juridiskajām personām ir valsts un pašvaldību iestādēm. To reglamentē Elektronisko dokumentu likums.

Likuma 3. panta piektā daļa nosaka: Elektronisko dokumentu apritē starp valsts un pašvaldību iestādēm vai starp šīm iestādēm un fiziskajām un juridiskajām personām elektroniskais dokuments uzskatāms par parakstītu, ja tam ir drošs elektroniskais paraksts un laika zīmogs vai elektroniskais paraksts, ja puses šā panta otrajā daļā noteiktajā kārtībā rakstveidā vienojušās par elektroniskā dokumenta parakstīšanu ar elektronisko parakstu.

Otrajā daļā noteikts, ka vienošanās noformējama rakstveidā: parakstāma uz papīra vai elektroniski ar drošu elektronisko parakstu.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 74 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas