E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14559
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Kā veikt auto tehnisko apskati parāda piedziņas situācijā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. jūnijā, 2018
ANDRIS

Labdien! Man CSDD ir uzlikts liegums automašīnai. Pēc Jūsu ieteikuma vērsos pie tiesu izpildītāja ļaut iziet automašīnai tehnisko apskati. No manis tiesu izpildītājs pieprasīja 100 eiro, kaut gan darbavieta jau tā pārskaita 350 eiro no manas algas. Vai tas ir likumīgi?

A
atbild:
27. jūnijā, 2018

Parasti praksē, ja parādnieks atbildīgi kārto savas parādsaistības un ienāk regulāri ikmēneša maksājumi, tiesu izpildītājs atļauj veikt automašīnas tehnisko apskati. Tomēr jānorāda, ka šis ir jautājums, kas normatīvajos aktos nav līdz galam regulēts, un tiesu izpildītāju prakse dažkārt mēdz atšķirties.

Raugoties no loģikas apsvērumiem, šādā situācijā tiesu izpildītājam tā nevajadzētu rīkoties, jo konkrētajā gadījumā acīmredzot viņš neplāno rīkot izsoli automašīnai, turklāt neizieta tehniskā apskate samazina šī transportlīdzekļa vērtību, kā arī nevajadzīgi tiek apgrūtināts parādnieks.

Jūs varat vērsties pie parāda piedzinēja (kreditora, kam esat parādā), izskaidrot situāciju un lūgt, lai piedzinējs atļauj Jums veikt tehnisko apskati saskaņā ar Civilprocesa likuma 559. panta pirmo daļu.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 56 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas