E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14423
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1
1
1

Kapitālsabiedrības dalībnieka tiesības lēmumu pieņemšanā

Publicēts pirms 5 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
10. maijā, 2018
Uldis

Labdien! Vēlētos noskaidrot atbildi uz šādu jautājumu: man SIA pieder 28% kapitāla daļu, otram lielākajam daļu turētājam pieder 53%. Vai man arī ir kāda kontrole pār sabiedrībā notiekošo? Vai šis 53% kapitāla daļu īpašnieks drīkst rīkoties pilnīgi vienpersoniski, kā to pašlaik dara, un pārvietot visu SIA piederošo tehniku uz savu privāto zemnieku saimniecību?

A
atbild:
28. augustā, 2018

Saskaņā ar Komerclikuma 221. pantu komercsabiedrību vada un pārstāv sabiedrības valde. Lai nodrošinātu kapitālsabiedrības darbību, dalībnieki (dalībnieku sapulce) ieceļ un atsauc sabiedrības valdi (Komerclikuma 224. pants). Tādējādi valde pieņem lēmumus par sabiedrības mantas atrašanās vietu, par sabiedrības komercdarbības un juridiskās adreses vietu un citiem jautājumiem saistībā ar sabiedrības pamatdarbības nodrošināšanu.

Dalībnieka balsstiesības dalībnieku sapulcē saskaņā ar Komerclikuma 211. panta 1. daļu dod tikai pilnībā apmaksāta daļa. Katra daļa dalībniekam dod tikai vienu balsi, ja statūtos nav noteikts citādi.

Tādējādi, lai izvērtētu Jūsu dalības iespējas un ietekmi uz lēmumu pieņemšanu kapitālsabiedrībā, ir jāizvērtē kapitālsabiedrības dibināšanas līgums un SIA statūti.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 98 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas