E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14368
Lasīšanai: 2 minūtes

Tiesu izpildītājam ir tiesības CSDD piemērot transportlīdzeklim liegumu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
03. maijā, 2018
Andris

Mana alga ir 700 eiro pēc nodokļu nomaksas. Darbavieta ZTI pārskaita pusi no manas algas, tas ir, 350 eiro. Maksājumi ir regulāri, bet tiesu izpildītājs papildus vēl uzliek liegumu manai automašīnai, kā rezultātā es nevaru veikt tehnisko apskati. Jautājums: vai tas ir likumīgi? Un kā tad paliek ar cilvēktiesībām, ka katram ir tiesības uz īpašumu? Tādi lēmumi, manā ieskatā, tikai ar tiesas spriedumu ir likumīgi.

A
atbild:
15. maijā, 2018

Tiesu izpildītājam ir tiesības CSDD publiskajā reģistrā piemērot liegumu Jūsu automašīnai. Tā ir piedziņas vēršana uz kustamu mantu saskaņā ar Civilprocesa likuma nosacījumiem. Šo liegumu piemērot ir tiesu izpildītāja pienākums.

Ja no Jūsu darba samaksas tiek veikti regulāri ieturējumi, kā Jūs norādāt, tad Jums jāsazinās ar tiesu izpildītāju un jālūdz atļauja veikt tehnisko apskati. Jāatceras, ka Jums kā parādniekam ir jākomunicē ar tiesu izpildītāju. Tiesu izpildītājs, visticamāk, nāks Jums pretī un ļaus veikt tehnisko apskati.

Jānorāda, ka liegums uz automašīnu Jums tiks saglabāts, lai automašīnu nevarētu pārdot, kamēr pilnībā tiks nokārtotas parādsaistības.

Cilvēktiesības nav absolūtas un, pastāvot tiesiskiem nosacījumiem, var tikt ierobežotas. Jūsu lietā tiesu izpildītājs liegumu CSDD jau ir piemērojis uz nolēmuma pamata un pilnvaras nav pārkāptas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas