E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 14190
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Mājoklis

Ja nevar panākt vienošanos, jāvēršas tiesā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
07. aprīlī, 2018
Rita Greitāne

Dzīvoju privatizētā dzīvoklī, bet pagalma zeme ir pašvaldības īpašumā. Uz zemes atrodas divas dzīvojamās mājas, ielas mājā ir trīs dzīvokļi, bet mūsu mājā deviņi. Aiz mājas ir neliels dārzs. Visi maksājam NĪN, iedzīvotājiem ir arī auto, kas tiek turēts pagalmā. Pēdējā laikā rodas konflikts ar ielas māju, jo viņi izīrē divus dzīvokļus un kopā ar īrniekiem pagalmā tur septiņas mašīnas, tādēļ mūsu mājas dzīvokļu īpašniekiem nepaliek vietas, jo, kā paskaidroja ielas mājas īpašnieks, viņam esot tiesības, jo maksājos NĪN vairāk nekā 1000 EUR. Mēs arī maksājam, un mums pagājušo gadu NĪN bija 239 EUR par 131,09 m². Katram dzīvoklim ir arī neliels šķūnis, bet mūsu dzīvojamā platība ir 38,8 m², un arī pārējie dzīvokļu īpašnieki maksā ne mazāk, bet māsai vietas vairs nav, jo viena māja ar saviem īrniekiem izplešas pa visu pagalmu. Kā rīkoties, lai panāktu godīgumu?

A
atbild:
18. aprīlī, 2018
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš skaidro: “Informācija ir pārāk ierobežota, lai sniegtu izsmeļošu atbildi, iespējams tikai vispārīgs ieteikums. Tās mājas īpašniekam (dzīvokļu īpašniekiem), kuru neapmierina pašreizējā transportlīdzekļu novietošana kopīpašuma teritorijā, jāizstrādā savs priekšlikums, jāiepazīstina ar to otras mājas īpašnieks un jācenšas panākt abpusēji pieņemamu vienošanos, noslēdzot līgumu par pagalma lietošanas kārtību. Ja tas nav iespējams, jāvēršas tiesā ar prasības pieteikumu par kopīpašuma teritorijas lietošanas kārtības noteikšanu.”

Par kopīpašumā esošas teritorijas lietošanas kārtības noteikšanu var izlasīt LV portāla skaidrojumā “Kopīpašums un tā zemūdens akmeņi (II)”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas