E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13938
Lasīšanai: 2 minūtes
2
2

Darba devējs var slēgt ar darbinieku papildus arī uzņēmuma līgumu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. martā, 2018
Sandra

Pašvaldības iestādē strādāju par lietvedi uz darba līguma pamata, vai pašvaldība ar mani vienlaicīgi var slēgt arī uzņēmuma līgumu arhīva dokumentācijas sakārtošanai?

A
atbild:
16. martā, 2018
Līga Pauliņa
LV portāls

Darba tiesisko attiecību gadījumā darbiniekam tiek noteikts darba laiks, ierādīta darba vieta, kā arī piešķirti rīki un līdzekļi norādītā darba veikšanai, darbinieks pakļaujas darba devēja iekšējai kārtībai un darba izpildes kontrolei. Savukārt Civillikuma 2212. pants noteic, ka ar uzņēmuma līgumu viena puse uzņemas izpildīt otrai par zināmu atlīdzību ar saviem darba rīkiem un ierīcēm kādu pasūtījumu, izgatavot kādu lietu vai izvest galā kādu pasākumu. Tādējādi uzņēmuma līguma gadījumā persona veic darbu sevis brīvi izvēlētā laikā, ievērojot vien līgumā noteikto darba izpildes termiņu, izmantojot savus rīkus un līdzekļus.

Slēdzot uzņēmuma līgumu ar personu, kas ir arī Jūsu darba devējs, jāpārliecinās, vai šie pienākumi nav iekļauti Jūsu vai kādas citas personas amata pienākumos. Šādā gadījumā būtu slēdzama vienošanās par papildu darbu un nosakāma piemaksa (pašvaldības iestādē – līdz 30% no mēnešalgas).

Darba līguma esamība pati par sevi nerada aizliegumu noslēgt arī uzņēmuma līgumu.

Turklāt, lai saņemtu atlīdzību, Jums nav jāreģistrējas Valsts ieņēmumu dienestā kā saimnieciskās darbības veicējam, ja nodokļi un tiem pielīdzinātie maksājumi tiks ieturēti ienākumu izmaksas vietā.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 56 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas