E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13425
Lasīšanai: 2 minūtes

Bankas konta apķīlāšana ir viens no piespiedu izpildes līdzekļiem

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. decembrī, 2017
Sandris

Labdien! Vēlos braukt strādāt uz ārzemēm. Man ir bloķēts konts. Parāds par uzturlīdzekļiem 5000 eiro. Gribētos zināt, cik procentu no algas man atskaitīs katru mēnesi, strādājot Norvēģijā? Vēlos zināt, vai ir vērts vispār braukt?

A
atbild:
08. janvārī, 2018

Tiesu izpildītājs piespiedu izpildes procesā piemēro piedziņu tiem līdzekļiem, kas ir norādīti Civilprocesa likuma 557. pantā. Viens no tiem ir naudas līdzekļu apķīlāšana kredītiestādēs.

Uzturlīdzekļu piedziņas gadījumā, apķīlājot bankas kontu, parādniekam tiek saglabāti naudas līdzekļi 50% apmērā no minimālās darba algas.

Ja Jūs strādāsiet ārzemēs (Norvēģijā), tad Latvijas tiesu izpildītājs nav tiesīgs Jūsu darba devējam nosūtīt rīkojumu par ieturējumu veikšanu. Tiesu izpildītāju likuma 40. panta pirmā daļa nosaka, ka zvērināta tiesu izpildītāja izvirzītās prasības un dotie rīkojumi, veicot amata darbības, ir saistoši visām personām valsts teritorijā.

Tomēr derētu atcerēties, ka Latvijas tiesas nolēmums var tikt atzīts Norvēģijā un pēc tam jau tikt izpildīts saskaņā ar vietējo nacionālo likumdošanu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 248 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas