E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13325
Lasīšanai: 2 minūtes

Pārdodot fasētu pārtiku, jāveic divas obligātās veselības pārbaudes

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. decembrī, 2017
Juris

Vai darbiniekiem ir vajadzīga sanitārā grāmatiņa, ja saimniecības preču veikalā ir stends ar safasētu pārtiku (konfekšu kastes un saldējums)?

A
atbild:
08. decembrī, 2017

Ja saimniecības preču veikala darbinieka veselības stāvokli var ietekmēt veselībai kaitīgie darba vides faktori, obligātās veselības pārbaudes jāveic atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr. 219 “Kārtība, kādā veicama obligātā veselības pārbaude”. Uz šīm pārbaudēm nodarbināto nosūta darba devējs, kas arī nosaka, kādas pārbaudes ir jāveic, kā arī pārbaužu veikšanas biežumu.

Savukārt personām, kuru darbs ir tieši saistīts ar iespējamu risku citu cilvēku veselībai un kuras nodarbina kādā no pārtikas aprites posmiem, pakalpojumu sniegšanā, izglītības iestādēs, ārstniecības iestādēs, obligāto pirmreizējo veselības pārbaudi un obligātās periodiskās veselības pārbaudes veic atbilstoši Ministru kabineta noteikumiem Nr. 494 “Noteikumi par darbiem, kas saistīti ar iespējamu risku citu cilvēku veselībai un kuros nodarbinātās personas tiek pakļautas obligātajām veselības pārbaudēm”. Tādā gadījumā tiek izsniegta medicīniskā jeb sanitārā grāmatiņa.  

Līdz ar to gadījumā, ja darbinieks strādā saimniecības preču veikalā, kurā tiek tirgota fasēta pārtika, viņam ir nepieciešams veikt obligātās veselības pārbaudes gan atbilstoši noteikumu Nr. 219, gan noteikumu Nr. 494 prasībām.

Vairāk lasiet LV portāla skaidrojumā: “Obligātās veselības pārbaudes – kādas un kāpēc tās jāveic”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 50 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas