E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 13275
Lasīšanai: 3 minūtes
TĒMA: Tieslietas
3
3

Kā pārsūdzēt sodu par stāvēšanu neatļautā vietā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
21. novembrī, 2017
Eva

Labdien! Nakts laikā novietoju savu mašīnu netālu no garāžām, ceļš uz garāžām ir grunts (diemžēl nezinu, vai tas ir pašvaldības vai nav), un tam ir izveidotas 2 iebrauktuves. Tā nu sanāca, ka sliktā apgaismojuma dēļ nakts laikā puse mašīnas tika novietota uz iebrauktuves ceļa, daļēji traucējot, bet tomēr ļaujot iebraukt citiem transportlīdzekļiem. (Šī iebrauktuve, kur man tika uzlikts sods, agrāk bija zaļā zona, kura laika gaitā tika izbraukāta, un šobrīd ir kā ceļš, vēlos uzzināt, vai garāžas īpašnieki uz savu galvu var ņemt un uztaisīt ceļu tur, kur viņiem ienāk prātā, un vai uz tāda ceļa var uzlikt sodu par stāvēšanu, ļoti stipri šaubos, ka tas varētu būt servitūta ceļš) Tātad saņēmu sodu par CSN 122.2 (vietā, kur transporta līdzeklis neļauj braukt citiem transportlīdzekļiem) pārkāpumu. Rītā, kad konstatēju sodu, pārkāpuma vietu un mašīnu nofotografēju, pat fotogrāfijās ir ļoti skaidri redzams, ka mašīna nav novietota tā, ka tas neļautu iebraukt/izbraukt kādam transportlīdzeklim. Kā man rīkoties šajā situācijā? Paldies par atsaucību!

A
atbild:
04. janvārī, 2018
Līga Pauliņa
LV portāls
Lēmumu par piespriesto sodu var pārsūdzēt administratīvā pārkāpuma lietā, ievērojot sūdzībai noteiktās prasības un norādot savu motivāciju.

Latvijas Administratīvo pārkāpumu kodeksa 279. pants noteic, ka administratīvā pārkāpuma lietā pieņemto institūcijas (amatpersonas) lēmumu var pārsūdzēt augstākā iestādē persona, kura saukta pie administratīvās atbildības, un cietušais, kā arī aizskartais mantas īpašnieks – daļā par savu mantu. Ja augstākas iestādes nav, lēmumu var pārsūdzēt rajona (pilsētas) tiesā.

Lēmumā vienmēr ir norādīts, kur un cik ilgā laikā persona ar iesniegumu šo lēmumu var pārsūdzēt. Piemēram, ja lēmums ir sastādīts uz vietas un sods uzlikts Rīgas rajonā, tad to var pārsūdzēt, rakstot motivētu iesniegumu Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes Kārtības policijas pārvaldei. Ja šī institūcija lēmumu atstāj negrozītu, tad sodītā persona tālāk var vērsties pēc deklarētās dzīvesvietas pilsētas rajona tiesā.

Labs saturs
3
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas