E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12927
Lasīšanai: 2 minūtes

Tuvinieka nāve atvaļinājuma laikā

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. oktobrī, 2017
Aija

Vai man pienākas apmaksātas 2 brīvdienas mātes nāves gadījumā, ja esmu ikgadējā atvaļinājumā? Kas jādara, lai to nokārtotu, ja pienākas?  Strādāju valsts iestādē.

A
atbild:
17. oktobrī, 2017
Zaida Kalniņa
LV portāls
Finanšu ministrija
Aleksis Jarockis, Komunikācijas nodaļas vadītājs

Saskaņā ar Valsts un pašvaldību institūciju amatpersonu un darbinieku atlīdzības likuma 2. panta septīto daļu amatpersonām (darbiniekiem) piemērojamas darba tiesiskās attiecības, amata tiesiskās attiecības vai dienesta gaitu regulējošu normatīvo aktu normas tiktāl, ciktāl to nenosaka šis likums. Tādējādi jautājumus, ko neregulē Atlīdzības likuma normas, regulē Darba likuma normas.

Darba likuma 74. panta pirmās daļas 4. punkts paredz darba devēja pienākumu izmaksāt atlīdzību, ja darbinieks neveic darbu ne ilgāk kā divas darba dienas sakarā ar laulātā, vecāku, bērna vai cita tuva ģimenes locekļa nāvi. Darbiniekam pēc minētā fakta iestāšanās nepieciešams informēt par to darba devēju, iesniedzot iesniegumu par darba neveikšanu attaisnojošu iemeslu dēļ.  

Jūsu gadījumā tas būtu iesniegt iesniegumu par mātes nāvi un lūgumu pēc atvaļinājuma pagarinājuma divu darba dienu apmērā, pamatojoties uz Darba likuma 74. panta pirmās daļas 4. punktu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 44 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas