E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 18692
Lasīšanai: 2 minūtes
1
2
1
2

Vai darba samaksu var saņemt citas valsts kredītiestādē

Publicēts pirms 4 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. decembrī, 2019
Gatis

Labdien! Vai amatpersona var saņemt darba algu Lietuvas bankas kontā (banka “Paysera”)? Biju saņēmusi atbildi, ka nevar, kā tad īsti ir? Pamatojoties uz 2017. gada 24. maija Darba kārtības noteikumu Nr. 1/2-n-16 20. pantu, darba samaksas izmaksu veic bezskaidras naudas veidā ar kredītiestāžu starpniecību. “Paysera” nav kredītiestāde, bet elektronisko norēķinu sistēma.

A
atbild:
02. janvārī, 2020
Finanšu ministrija
Aleksis Jarockis, Komunikācijas departamenta direktors

Atbilstoši finanšu tirgus politiku regulējošiem normatīvajiem aktiem (arī Maksājumu pakalpojumu un elektroniskās naudas likumam un Kredītiestāžu likumam) nav noteikti ierobežojumi, kas saistīti ar amatpersonu darba algas pārskaitījumiem.

Vienlaikus jāņem vērā tas, ka atbilstoši Noziedzīgi iegūtu līdzekļu legalizācijas un terorisma un proliferācijas finansēšanas novēršanas likuma 11. panta pirmās daļas 1. punktam šī likuma subjektam, arī kredītiestādei, (likuma subjekti ir uzskaitīti 3. pantā) pirms darījuma attiecību uzsākšanas ir jāveic klienta izpēte.

Vēršam uzmanību arī uz to, ka saskaņā ar Noguldījumu garantiju likuma 2. panta trešo daļu garantētā atlīdzība līdz 100 000 eiro apmērā attiecas tikai uz Latvijā reģistrētām kredītiestādēm un to filiālēm, krājaizdevu sabiedrībām, kā arī ārvalstīs reģistrētu kredītiestāžu filiālēm Latvijā un dalībvalstīs reģistrētu kredītiestāžu filiālēm Latvijā, ja tās piedalās noguldījumu garantiju fondā.

Garantētā atlīdzība neattiecas, piemēram, uz maksājumu iestādēm un elektroniskās naudas iestādēm.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 47 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas