E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12597
Lasīšanai: 2 minūtes

Vai mājas renovācijai pieejams ES fondu atbalsts?

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. augustā, 2017
Sarmīte

Madonā , Rīgas iela 17a 24 dzīvokļu māja.2005. gadā tika siltināts unpar jaunu uzklāts ruberoida klājums uz jumta. Taču vēlāk jumts regulāri plaisā un lietus appludina 3 stāva dzīvokļus. Iedzīvotāji vēlās mājai izbūvēt slīpo jumtu, siltinot bēniņus. Vai ir iespējams saņemt E-fondu atbalstu?

A
atbild:
22. augustā, 2017
AS "Attīstības finanšu institūcija Altum"
Ingus Salmiņš, Energoefektivitātes departamenta vadītājs

Galvenais kritērijs ES fondu atbalsta saņemšanai ir enerģijas ietaupījums. Tas nozīmē, ja iecerētie remontdarbi, kas šajā gadījumā būtu nosiltināti bēniņi un jauns jumts, ļaus samazināt mājas siltumenerģijas patēriņu, māja varēs saņemt ES fondu atbalstu.  Savukārt, lai noskaidrotu, vai enerģijas ietaupījums būs, ir jāveic energoaudits.

Par energoaudita veikšanu vislabāk būtu aprunāties ar mājas pārvaldnieku. Ir pašvaldības, kas daudzdzīvokļu mājām piedāvā pilnībā vai daļēji apmaksāt energoauditu.

Latvijas iedzīvotājiem energoefektivitātes programmā līdz 2020. gadam pieejams ES atbalsts 166 miljonu EUR apmērā, lai atjaunotu savus mājokļus. Tiek lēsts, ka no aptuveni 20 000 daudzdzīvokļu māju naudas pietiks apmēram 1030 namiem. Aicinām interesēties par mājas atjaunošanas iespējām un dzīvot siltākā, ekonomiskākā un skaistākā mājā!

Plaša informācija par “Altum”  īstenoto daudzdzīvokļu māju energoefektivitātes programmu, kā arī energoefektivitātes kalkulators ir pieejams šeit.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas