E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12398
Lasīšanai: 2 minūtes

Tiesu izpildītājs neredz parādnieka bankas konta saturu

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
18. jūlijā, 2017
Elena

Labdien! Sakiet, lūdzu, kāda velna pēc man atņem bērnu naudu un alimentus? Saskaņā ar likumu neviens nav tiesīgs to darīt. Vai man jāiet ar advokātu pie tiesu izpildītāja? Kas viņš par tiesu izpildītāju, ja nezina likumus? 

A
atbild:
20. jūlijā, 2017

Naudas summas, uz kurām parāda piedziņa nav vēršama, ir noteiktas Civilprocesa likuma 596. pantā.

Piedziņu nevar vērst uz:

  • atlaišanas pabalstu, apbedīšanas pabalstu, vienreizēju pabalstu mirušā laulātajam, valsts sociālajiem pabalstiem, valsts atbalstu ar celiakiju slimam bērnam, apgādnieka zaudējuma pensiju un atlīdzību par apgādnieka zaudējumu;
  • kompensācijas izmaksām par darbiniekam piederošo instrumentu nolietošanos un citām kompensācijām saskaņā ar normatīvajiem aktiem, kas regulē darba tiesiskās attiecības;
  • darbiniekam izmaksājamām summām sakarā ar komandējumu, pārcelšanu un nosūtīšanu darbā uz citu apdzīvotu vietu;
  • sociālās palīdzības pabalstiem;
  • bērna uzturlīdzekļiem Ministru kabineta noteikto minimālo bērna uzturlīdzekļu apmērā, kurus, pamatojoties uz tiesas nolēmumu vai Uzturlīdzekļu garantiju fonda administrācijas lēmumu, maksā viens no vecākiem, kā arī uz Uzturlīdzekļu garantiju fonda izmaksājamiem bērna uzturlīdzekļiem.

Jāatgādina, ka, nosūtot rīkojumu bankai par Jūsu konta apķīlāšanu, tiesu izpildītājs neredz, cik naudas ir Jūsu kontā, un nezina, kādiem mērķiem šī nauda ir ieskaitīta.

Turklāt parādniekam likums uzliek pienākumu komunicēt ar tiesu izpildītāju un informēt par saviem ienākumiem. Ja Jums no konta ir noņemti naudas līdzekļi, uz kuriem nedrīkst vērst piedziņu, Jums jāraksta tiesu izpildītājam iesniegums ar lūgumu šos naudas līdzekļus atgriezt. Iesniegumam klāt pievienojiet bankas konta pārskatu par pēdējiem trim mēnešiem, lai tiesu izpildītājs var pārliecināties, kas tie Jums ir par ienākumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas