E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12380
Lasīšanai: 3 minūtes

Lai būtu tiesības uz maternitātes pabalstu, jābūt darba attiecībās

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
15. jūlijā, 2017
Laura

Sveicināti! Pašreizējā darbavietā strādāju 7 mēnešus, pirms tam 5 mēnešus saņēmu bezdarbnieka pabalstu. Pirms bezdarbnieka statusa iegūšanas biju bērna kopšanas atvaļinājumā, bet citā darbavietā. Tagad pēc nepilna mēneša grasos doties dekrēta atvaļinājumā un pašreizējās darba attiecības izbeigt. Vai un kādi pabalsti man pienākas, vairāk domājot, vai varu pretendēt uz maternitātes pabalstu? Vai tas, ka man ar darba devēju ir noslēgts līgums uz laiku, t.i., uz 2 gadiem, kaut ko ietekmē?

A
atbild:
21. jūlijā, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Vispirms jāvērš Jūsu uzmanība likumos noteiktajam, ka tiesības uz maternitātes un vecāku pabalstiem ir personām, kuras ir sociāli apdrošinātas saskaņā ar likumu "Par valsts sociālo apdrošināšanu", tas ir, darba ņēmējiem. Tas ir noteikts likumā "Par maternitātes un slimības apdrošināšanu". Tātad tiesības saņemt šos pabalstus būs tikai tad, ja grūtniecības atvaļinājuma pirmajā dienā (darbnespējas lapas B pirmā diena) joprojām būsiet darba attiecībās. 

Ja darba attiecības pārtrauksiet, jau esot grūtniecības vai dzemdību atvaļinājumā, arī tad maternitātes pabalstu saņemsiet par visu grūtniecības un dzemdību atvaļinājuma laiku, par kuru izsniegta darbnespējas lapa B.

Maternitātes pabalstu piešķir 80% apmērā no pabalsta pieprasītājas vidējās apdrošināšanas iemaksu algas. Darba ņēmējam vidējo apdrošināšanas iemaksu algu aprēķina par 12 kalendāro mēnešu periodu, kas beidzas divus mēnešus pirms tā mēneša, kurā sākas darbnespējas lapa sakarā ar grūtniecību.

Kad beigsies B lapas termiņš un maternitātes pabalsta izmaksa, būs tiesības arī uz vecāku pabalstu, jo no šā gada likumā “Par maternitātes un slimības apdrošināšanu” ir paredzēts, ka gadījumos, kad vecāku pabalstu pieprasa bērna māte, kura uz vecāku pabalsta piešķiršanas dienu nav uzskatāma par darba ņēmēju vai pašnodarbināto, viņai ir tiesības uz vecāku pabalstu, ja viņa būs bijusi grūtniecības vai dzemdību  atvaļinājumā. Tātad, lai būtu tiesības uz vecāku pabalstu, vispirms jābūt tiesībām uz maternitātes pabalstu.

Tiesības uz pabalstiem savā konkrētajā situācijā varat noskaidrot Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā. Iespējama arī elektroniskā saziņa, rakstot uz e-pastu: konsultacijas@vsaa.lv.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas