E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12306
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Satiksme

Zaudējumu atlīdzināšana nav paredzēta

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. jūlijā, 2017
Katerina

Sakarā ar iekāpšanas atteikumu uz “airBaltic” reisu no Rīgas uz Maskavu mani pārcēla uz nākamo (“Aeroflot”) reisu, un es atlidoju uz Maskavu 2,5 stundas vēlāk, nekā bija plānots. Sakarā ar to es nokavēju vilcienu (no Maskavas), uz kuru man bija iepriekš iegādāta biļete, un es biju spiesta pirkt jaunu biļeti uz citu vilcienu. Palūdzu “airBaltic” izmaksāt man ne tikai kompensāciju (ES regula 261/2004), bet arī atlīdzināt man izdevumus par jaunas vilciena biļetes iegādi, pieliekot visus apstiprinošos dokumentus. “airBaltic” kompensāciju it kā gatava maksāt, bet par vilciena biļeti atteica. Vai man ir tiesības pretendēt uz zaudējumu atlīdzināšanu, kas radušies iekāpšanas atteikuma dēļ? Paldies iepriekš!

A
atbild:
06. jūlijā, 2017
Patērētāju tiesību aizsardzības centrs
Santa Zarāne, Patērētāju informēšanas un komunikāciju daļas vecākā konsultante

Ja uz reisu ir pārdots lielāks biļešu skaits par vietu skaitu lidmašīnā, aviokompānija var lūgt atsaukties brīvprātīgos, kuri var nelidot ar konkrēto reisu. Ja šādi brīvprātīgie atsaucas, viņiem ir tiesības saņemt biļetes atlīdzinājumu vai maršruta maiņu.

Ja nepiesakās pietiekams skaits brīvprātīgo, lai atlikušie pasažieri ar rezervētajām biļetēm varētu iekāpt attiecīgajā reisa lidmašīnā, aviokompānija pasažieriem var atteikt iekāpšanu pret to gribu. Šajā gadījumā pasažieriem pienākas biļetes atlīdzinājums vai maršruta maiņa, kā arī naudas kompensācija.

“airBaltic” šajā gadījumā bija pienākums atlīdzināt biļeti vai mainīt maršrutu – notika maršruta maiņa. Klāt vēl arī kompensācija, ko “airBaltic” ir gatava maksāt, jo tas ir aviosabiedrības pienākums, bet zaudējumu atlīdzināšana nav paredzēta.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas