E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12196
Lasīšanai: 2 minūtes
17
17

Ierēdņa uzteikums

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
16. jūnijā, 2017
Andris

Labdien! Ja es strādāju valsts pārvaldē un esmu ierēdnis, kā man pareizi uzrakstīt atlūgumu? Ir jānorāda, ka vēlos pārtraukt amata tiesiskās attiecības, vai ir cits formulējums? Ja es atlūgumu iesniedzu 29.07., tad man ir jānostrādā līdz 29.08.?

A
atbild:
03. jūlijā, 2017
Valsts kanceleja
Ērika Gromule, Valsts pārvaldes cilvēkresursu nodaļas vadītāja

Uz valsts civildienestā nodarbinātajiem (ierēdņiem) attiecas Valsts civildienesta likums. Likuma 41. pantā ir norādīti valsts civildienesta attiecību izbeigšanas pamati. Ievērojot minēto, uzteikums būtu formulējams līdzīgi kā normatīvajā aktā:
“Lūdzu izbeigt valsts civildienesta attiecības [gads, diena] (pēdējā darba diena), pamatojoties uz Valsts civildienesta likuma 41. panta ... [norāda attiecīgo panta punktu un apakšpunktu - uz kāda pamata civildienesta attiecības tiek izbeigtas].”

Attiecībā uz laika posmu, kuru jānostrādā, izbeidzot civildienesta attiecības, jāatzīst, ka Darba likuma normas (tostarp  viena mēneša termiņa uzteikums) tiešā veidā uz ierēdņiem neattiecas, taču, ievērojot labas pārvaldības principu, iestādes vadītājs Jums var lūgt šo mēnesi (vai īsāku termiņu) nostrādāt.  Tas var būt saistīts ar lietu nodošanu, pēctecību u.c. jautājumiem. Tas nozīmē, ka jautājums par civildienesta attiecību izbeigšanas termiņu risināms, vēršoties pie vadītāja un savstarpēji vienojoties par civildienesta attiecību izbeigšanas laiku.

Labs saturs
17
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas