E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 12159
Lasīšanai: 2 minūtes
5
5

Vai jumta seguma nomaiņai un lapenei vajag saskaņojumu?

Publicēts pirms 6 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
13. jūnijā, 2017
Mare

Īpašumā ir vienstāvu dzīvojamā ēka ar divslīpu jumtu, ar šīfera segumu. 1. Vēlos uzzināt, vai ir nepieciešams saskaņojums būvvaldē, ja plānojam mainīt jumta segumu? Jumta konfigurācija netiks mainīta. 2. Vai ir nepieciešams saskaņojums lapenes izbūvei? Īpašums ir mazpilsētā.

A
atbild:
14. jūnijā, 2017
Ekonomikas ministrija
Evita Urpena, Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītāja

Atbildot uz abiem jautājumiem, informējam, ka Ēku būvnoteikumu 7. punktā ir noteikti gadījumi, kad nav nepieciešami būvniecības ieceres dokumenti:

7.6. pirmās vai otrās grupas vienstāva ēkas bez pamatiem (piemēram, siltumnīca, nojume, lapene, paviljons) jaunai būvniecībai vai novietošanai ārpus publiskās ārtelpas, kā arī nojaukšanai, ja tās ekspluatācijas laiks nav ilgāks par vienu gadu un to nojauc līdz minētā termiņa beigām (ietverot nojaukšanas laiku);

7.10. pirmās grupas ēkas vai otrās grupas viena vai divu dzīvokļu dzīvojamās ēkas, tās palīgēkas vai lauku saimniecības nedzīvojamās ēkas jumta ieseguma atjaunošanai (izņemot valsts aizsargājamajiem kultūras pieminekļiem un ēkām pilsētās un ciemos), neveicot citus ēkas fasādes būvdarbus, ja tiek nodrošināta atbilstība ēkas fasādes koptēlam, netiek mainīta jumta konfigurācija un krāsa un izvēlētie būvizstrādājumi nodrošina vismaz līdzvērtīgas iepriekšējā būvizstrādājuma tehniskās ekspluatācijas īpašības, ja pašvaldības apbūves noteikumos nav noteiktas citas prasības.

Ja situācija neatbilst šiem kritērijiem, tad jāizstrādā būvniecības ieceres dokumenti.

Labs saturs
5
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas