E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11518
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Finanses

Daudzbērnu ģimenes statuss būs bērnu mammai

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
04. martā, 2017
Jānis

Man pieder nekustamais īpašums, kurā es dzīvoju ar sievieti, kurai no iepriekšējām attiecībām ir 2 bērni, 9 un 12 gadus veci. Laulībā neesam, un neesmu šos bērnus adoptējis. Drīzumā piedzims mūsu kopīgais bērns. Visi dzīvosim vienā mājsaimniecībā, tikai es esmu deklarēts citur. Vai mēs skaitīsimies daudzbērnu ģimene likuma izpratnē? Vai pienāksies NĪN atlaide?

A
atbild:
10. martā, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Likuma „Par nekustamā īpašuma nodokli” 5. pantā ietvertie atvieglojumi nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem paredz, ka nekustamā īpašuma nodokļa summa ir samazināma par 50 procentiem no aprēķinātās nodokļa summas, bet ne vairāk par 427 eiro, par šā likuma 3. panta pirmās daļas 2. punktā minētajiem nekustamā īpašuma nodokļa objektiem – dzīvojamām mājām – neatkarīgi no tā, vai tās ir vai nav sadalītas dzīvokļu īpašumos, dzīvojamo māju daļām, telpu grupām nedzīvojamās ēkās, kuru lietošanas veids ir dzīvošana, un tām piekritīgo zemi personai, ja šai personai (pašai vai kopā ar laulāto) vai tās laulātajam taksācijas gada 1.janvārī ir trīs vai vairāk bērnu vecumā līdz 18 gadiem (arī aizbildnībā esoši vai audžuģimenē ievietoti bērni) un ja personai vai tās laulātajam šajā objektā ir deklarētā dzīvesvieta kopā ar vismaz trim no minētajiem bērniem.

Tā kā nekustamā īpašuma nodokļa maksātājs saskaņā ar likumu esat Jūs, tiesību uz nodokļa samazinājumu nebūs. Daudzbērnu ģimenes statuss būs triju bērnu mammai, taču viņa nav īpašniece, uz ko attiecas šis nodokļa atvieglojums.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 244 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas