E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11499
Lasīšanai: 2 minūtes

Pārsūdzēta administatīvā akta izskatīšanas termiņi

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
02. martā, 2017
Mihails

Esmu pārsūdzējis iestādes izdoto administratīvo aktu, atbilstoši Administratīvā procesa likuma 77. pantam iesniedzot iesniegumu par administratīvā akta apstrīdēšanu šajā iestādē. Pagājuši jau 4 mēneši, bet pa šo laiku nekādu atbildi saņēmis neesmu. Esmu zvanījis, man atbildēja, ka vēl izskata lietu. Ko man tagad darīt, lai pārsūdzētais administratīvais akts tiktu atcelts, neskatoties uz iestādes bezdarbību?

A
atbild:
07. martā, 2017
Una Medne
juriste

Administratīvais process neparedz, cik ilgi iestāde (izņemot situāciju, ja tā ir tiesa) izskata pārsūdzēto administratīvo aktu, bet jebkurā gadījumā iestādei jāievēro saprātīguma principi.

Administratīvo aktu var atcelt tikai pati institūcija, kas to izdevusi, vai arī tiesa, bet diemžēl Jums ir jāievēro administratīvā akta pārsūdzēšanas kārtība, kas noteikta Administratīvā procesa likumā, līdz ar to Jums var ieteikt apbruņoties ar pacietību.

Ņemot vērā, ka Jūs jau esat spēris pirmo soli – apstrīdējis administratīvo aktu, tad, ievērojot Administratīvā procesa likuma 80. panta pirmajā daļā noteikto, tā darbība ir apturēta un pret Jums nekādas sankcijas saistībā ar šo aktu neviens nevar vērst.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 273 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas