E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 11327
Lasīšanai: 2 minūtes

Darba attiecības pārtraukt, savstarpēji vienojoties, var tikai rakstveidā

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
06. februārī, 2017
inga

Labdien ! Man ir jautājums! Veikala vadītāja lūdza man, lai es rakstu atlūgumu un eju prom no darba, bet es kategoriski atteicos un lūdzu abpusēju vienošanos, kam viņa piekrita un teica, lai es uzrakstu un viņai atnesu, ko es izdarīju, viņa nosūtīja uz ofisu un teica, ka nauda būs trīs dienu laikā, bet nauda bija jau pēc pāris stundām manā kontā! Ieņēmumu dienestam noziņoja, ka es aizgāju pēc pašas vēlēšanās ! Mani piemānīja!

A
atbild:
13. februārī, 2017
Lidija Dārziņa
LV portāls

Darbinieks un darba devējs var izbeigt darba tiesiskās attiecības, savstarpēji vienojoties. To nosaka Darba likuma 114. pants. Šāda vienošanās ir noslēdzama rakstveidā, norādot laiku, ar kuru darba attiecības tiek pārtrauktas. Vienošanās ir jāparaksta abām pusēm – Jums un darba devējam.

Pārtraucot darba attiecības, likums nosaka darba devējam pienākumu pēdējā darba attiecību dienā izmaksāt visas naudas summas, kas darbiniekam pienākas.

Par savu tiesību iespējamo aizskārumu Jūs varat vērsties Valsts darba inspekcijā (VDI), konsultatīvie tālruņi: 67186522, 67186523. Informācija par konsultācijām klātienē pieejama VDI mājaslapā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 250 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas