E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10949
Lasīšanai: 2 minūtes

Licences saņēmējs nav tiesīgs nodot to citai personai

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
09. decembrī, 2016
Inese

Labdien. Mēs vēlamies atvērt bāru restorānu, kam ir nepieciešams saņemt alkohola tirdzniecības licenci. Mēs telpas nomāsim, ir noslēgts nomas līgums un ar 1.janvāri mums jāuzsāk darbība. Šajās telpās jau šobrīd ir bārs restorāns, kam ir izsniegta alkohola tirdzniecības atļauja, esošie nomnieki strādā līdz 31. decembrim. Cik man ir zināms, uz vienu adresi divas atļaujas nevar dabūt. Gribēju jautāt, vai varam šobrīd iesniegt iesniegumu licences saņemšanai, vai tas jādara tikai 1. janvārī? Kā rīkoties, lai mūsu licence būtu spēkā ar 1. janvāri un bārs varētu strādāt bez pārtraukumiem?

A
atbild:
12. decembrī, 2016
Lidija Dārziņa
LV portāls

Licenču nosacījumus nosaka Alkoholisko dzērienu aprites likums un Ministru kabineta noteikumi Nr. 662 “Akcīzes preču aprites kārtība” ar virkni pielikumu.

Alkoholisko dzērienu vairumtirdzniecības licence, alkoholisko dzērienu mazumtirdzniecības licence un alus mazumtirdzniecības licence dod tiesības veikt attiecīgās darbības tikai licencē norādītajā vietā, un licenci ir tiesīga izmantot tikai tā persona, kurai šī licence izsniegta.

Lai saņemtu licenci, komersants attiecīgajam iesniegumam pievieno dokumentus: komercdarbībai izmantojamo vietu (telpu, tirdzniecības vietu) lietošanas tiesības apliecinošu dokumentu; ar komersanta atbildīgās amatpersonas parakstu apstiprinātu izmantojamo vietu plānu un citus normatīvajos aktos prasītos dokumentus.

Alkoholisko dzērienu tirdzniecības licences izsniedz Valsts ieņēmumu dienests, tāpēc jāvēršas VID un jānoskaidro, kādi dokumenti nepieciešami, lai saņemtu licenci.

Labs saturs
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Līdz mēneša beigām iesniegt e-konsultāciju vairs nav iespējams. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas