E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10872
Lasīšanai: 2 minūtes
TĒMA: Drošība
4
2
4
2

Ventilācijas vadā ievietot tvaika nosūcēja cauruli nedrīkstēs

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
28. novembrī, 2016
Anita

36 dzīvokļu mājā (nodota 1988.g) 3 stāvi, savā privatizētajā 1-istabas dzīvoklī virtuvē (patreiz veicu remontu) ventilācijas šahtā vēlos ievadīt ventilatora nosūcēja cauruli. Draugi iebilst, likumdošanā esot/būšot grozījumi, kas to aizliedz. Lai veicot urbumu ārsienā. Manā gadījumā izvads būtu uz lodžiju. Esot jaudīgi urbji, kas spēj to veikt. Ar ko būtu jāsaskaņo šī darbība un vai vispār drīkst to darīt? Kā man rīkoties?

A
atbild:
29. novembrī, 2016
Mudīte Luksa
speciāli LV portālam

Patiešām, ventilācijas vadā ievietot tvaika nosūcēja cauruli nav ieteicams. Jo, raugi, kā noteikts jaunajos Ugunsdrošības noteikumos, kuri stājās spēkā 2016. gada 1. septembrī, līdz 2017. gada 31. decembrim dzīvokļu īpašniekiem jānovērš tas, ka pie dabīgās ventilācijas kanāliem ir pievienoti tvaika nosūcēji, un jāatjauno dabīgā ventilācija.

Dzīvojamo māju virtuvēs, kurās atrodas gāzes plītis, ir ieprojektēta dabīgā ventilācijas sistēma (ieeja tajā parasti ir atvērums virtuves sienā virs gāzes plīts), lai gāzes noplūdes gadījumā tā izplūstu caur ventilācijas kanālu un telpā nerastos bīstama gāzes koncentrācija, kas var izraisīt eksploziju un ugunsgrēku.

 Minētie ierobežojumi mehānisko ventilācijas iekārtu izmantošanā saistīti ar to, ka iedzīvotāji nereti pie ventilācijas kanāla mēdz pievienot mehāniskas ventilācijas iekārtas, piemēram, tvaika nosūcējus, kuri kavē dabīgo ventilāciju.

Šeit atliek vienīgi piebilst – ja tvaika nosūcējam nav iespējams izveidot piemērotu izvadu ēkas ārpusē, ir arī tvaika nosūcēji, kas darbojas ar filtriem bez šāda izvada.

Labs saturs
2
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 47 jautājumus. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas