E-KONSULTĀCIJAS
>
visas atbildes Jautā, mēs palīdzēsim rast atbildi!
TĒMAS
Nr. 10643
Lasīšanai: 2 minūtes
1
1

Atbrīvojumā no eksāmeniem svarīgākais ir tā ilgums

Publicēts pirms 7 gadiem. Izvērtē satura aktualitāti! >>
J
jautā:
26. oktobrī, 2016
inese

Labdien, vēlētos uzzināt: man ir psoriāze hroniska, ir no dermatologa izrakstīta zīme atbrīvojums no 9. klases eksāmeniem. Vai es varēšu gada beigās dabūt 9. klases beigšanas apliecību vai atestātu, lai turpinātu tālāk mācīties, un vai man nebūs jākārto pēc kāda laika 9. klases eksāmenus?

A
atbild:
31. oktobrī, 2016
Laura Studente
LV portālam

Atbrīvojumus no valsts pārbaudījumiem piešķir saskaņā ar MK noteikumiem Nr. 112 „Kārtība, kādā izglītojamie atbrīvojami no noteiktajiem valsts pārbaudījumiem”. Saskaņā ar šiem noteikumiem tas, vai pārbaudījumus vajadzēs vai nevajadzēs likt, atkarīgs no atbrīvojuma ilguma.

Ja atbrīvojuma termiņš ir īsāks par sešiem mēnešiem – pārbaudījumi būs jākārto un tad varēs saņemt apliecību par pamatizglītību.

Ja atbrīvojuma termiņš ir garāks par sešiem mēnešiem – pārbaudījumi nebūs jākārto un varēs saņemt apliecību par pamatizglītību.

Jāņem arī vērā, ka MK noteikumi Nr. 112 paredz, ka izziņu atbrīvojumam no eksāmeniem var izrakstīt tikai ģimenes ārsts, ja skolēns ir reģistrēts ārsta pacientu sarakstā un atrodas viņa aprūpē vismaz sešus mēnešus.

Tātad – ar dermatologa atzinumu ir jādodas pie ģimenes ārsta, kas tad arī izsniegs izziņu, piemēram, norādot, ka atbrīvojums ir lielāks nekā seši mēneši.

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
Uzdod savu jautājumu par Latvijas tiesisko regulējumu un tā piemērošanu!
Pārliecinies, vai Tavs jautājums nav jau atbildēts!
vai
UZDOT JAUTĀJUMU
Šomēnes iespējams uzdot vēl 161 jautājumu. Vairāk par e‑konsultāciju sniegšanu
Iepazīsti e-konsultācijas