DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ādažu poligonā notiek militārās mācības “Iron Spear 2024” 

No 28. līdz 30. oktobrim Ādažu poligonā notiek NATO daudznacionālās brigādes Latvijā organizētās mācības “Iron Spear 2024” ar mērķi stiprināt sadarbību un izstrādāt taktiskās procedūras starp sabiedroto valstu tanku un kājnieku kaujas mašīnu ekipāžām.  

“Iron Spear 2024” ietvaros tiks organizētas šaušanas sacensības tanku un kājnieku kaujas mašīnu komandām, lai noskaidrotu labāko ekipāžu starp brigādē pārstāvētajām nācijām un uzaicinātajām Lietuvas, Igaunijas un Polijas vienībām. Mācības apliecina NATO vienotību un spēju sadarboties, stiprinot kolektīvo drošību reģionā. 

“Iron Spear” mācības Ādažos notiek jau kopš 2017. gada un ir stabila militāra tradīcija, kas dod karavīriem iespēju dalīties ar zināšanām, taktiku un iepazīt aprīkojumu, kā arī sacensties savā starpā par labākās ekipāžas titulu. 

Iedzīvotāju ievērībai! 

Laika posmā no 28. līdz 30. oktobrim Ādažu poligonā notiks tanku kaujas šaušanas apmācība, kas radīs troksni. 

Nacionālie bruņotie spēki aicina ar sapratni izturēties pret Latvijā notiekošajām militārajām mācībām, īslaicīgi radītajiem trokšņiem, kas vērstas uz valsts nacionālās aizsardzības un NATO kolektīvās drošības stiprināšanu.  

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI