DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
22. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Daugavpils gatavojas Valsts svētku svinībām

Publicitātes foto

Daugavpils valstspilsētas pašvaldība 2024. gada novembrī rīko Lāčplēša dienai veltītus pasākumus, kurus aicina apmeklēt gan pilsētas iedzīvotājus, gan Daugavpils viesus.

8. novembrī no plkst. 10.00 līdz 16.00 Daugavpils Novadpētniecības un mākslas muzejā (Rīgas ielā 8) norisināsies Sarkanbaltsarkano lentīšu locīšanas akcija. Pieteikties dalībai akcijā aicinām līdz 6. novembrim, zvanot pa tālr. 20203713 vai rakstot uz e-pastu: kristaps.jumis@daugavpils.lv. Pieteikumā jānorāda izglītības iestādes nosaukums, grupa un cilvēku skaits, kā arī kontaktpersonas tālruņa numurs un e-pasta adrese. Vietu skaits ierobežots.

11. novembrī, godinot kritušos karavīrus, no plkst. 10.00 līdz 11.25 karavīru kapos un piemiņas vietās Daugavpilī – Daugavpils cietokšņa dārzā, Garnizona kapos, Pareizticīgo kapos, Vecticībnieku kapos un Katoļu kapos tiks nolikti ziedi, kā arī aizdegtas svecītes. Bet plkst. 12.00 notiks svinīgais piemiņas brīdis Latvijas armijas karavīru Brāļu kapos – Luterāņu kapsētā.

Turpinot tradīciju, arī šogad 11. novembrī norisināsies Lāčplēša dienai veltītais Lāpu gājiens no Daugavpils Universitātes (Parādes ielā 1) līdz Vienības laukumam (gājiena maršruta fails pielikumā). Gājiena sākums paredzēts plkst. 17.00, savukārt pulcēšanās jau no plkst. 16.30 Dubrovina parkā pie Daugavpils Universitātes. Kultūras un izglītības iestādes, kā arī citas organizācijas tiek aicinātas pieteikties dalībai gājienā, aizpildot pieteikuma anketu un norādot iestādes nosaukumu, gājiena dalībnieku skaitu un kontaktpersonu. Pieteikumu lūdzam nosūtīt elektroniski līdz 6. novembrim uz e-pastu agnese.jankovica@daugavpils.lv.

Rosinot īpašo svētku noskaņu plkst. 17.45 Vienības laukumā notiks Lāčplēša dienai veltīts koncerts, kur uzstāsies Laura Amantova džeza kvartets un solists Andris Ērglis.

Uz tikšanos svētkos!

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI