DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Par Satiksmes ministrijas valsts sekretāra pienākumu izpildītāju iecelts Andulis Židkovs  

No 2024. gada 21. oktobra Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretāra pienākumu izpildītāja amatā iecelts Andulis Židkovs. Līdz Anduļa Židkova apstiprināšanai SM valsts sekretāra amatā Ministru kabinetā viņš turpinās pildīt arī “Valsts dzelzceļa administrācijas” direktora amatu. Savukārt Elīna Šimiņa-Neverovska turpinās pildīt līdzšinējo Satiksmes ministrijas valsts sekretāra vietnieces amatu. 

“Satiksmes ministrijas vadībā būs augstas raudzes profesionālis ar ilggadīgu pieredzi valsts pārvaldē un izpratni par transporta un sakaru nozares darbu un attīstību. Viņa atbildībā būs komandas vadība, lai turpinātu īstenot nozares prioritātes – virzību uz zaļo kursu, drošības un piekļūstamības nodrošināšanu, labas pārvaldības ieviešanu un starptautiskās konkurētspējas stiprināšanu. Novēlu izturību un veiksmi jaunajā amatā!” pauž satiksmes ministrs Kaspars Briškens. 

Andulim Židkovam ir ilglaicīga augstākā līmeņa vadītāja pieredze, galvenokārt darbā transporta un sakaru nozarē. No 2022. gada Židkovs ieņem “Valsts dzelzceļa administrācijas” direktora amatu, pirms tam no 2017. gada viņš ir strādājis Ozolnieku novada pašvaldībā izpilddirektora amatā.  

No 2011. līdz 2014. gadam A.Židkovs bijis valdes loceklis VSIA “Autotransporta direkcija”, bet pirms tam no 2009. gada bija AS “Pasažieru vilciens” valdes priekšsēdētājs. No 2006. līdz 2009. gadam viņš bijis SM valsts sekretāra vietnieks. A.Židkovs SM strādājis arī iepriekš un laikā no 1997. gada līdz 2005. gadam tur ieņēmis dažādus amatus. Starp šiem periodiem A.Židkovs gandrīz septiņus gadus bijis VAS “Starptautiskā lidosta “Rīga”” padomes loceklis. 

Tāpat no 2014. līdz 2015. gadam Andulis Židkovs strādāja kā Eiropas Savienības Augsta līmeņa politikas padomnieku misijā Moldovas Republikas Transporta un autoceļu infrastruktūras ministrijā (EU High Level Policy Advice Mission to the Republic of Moldova, Advicer to the Ministry of Transport and Road Infrastructure). 

A.Židkovs studējis Latvijas Lauksaimniecības universitātē, kur ieguvis ekonomikas maģistra grādu ar specializāciju uzņēmējdarbībā, kā arī inženierzinātnes bakalaura grādu. Tāpat viņš Latvijas Universitātes Starptautisko attiecību institūtā guvis profesionālās augstākās izglītības atestātu, saņemot ārējo sakaru struktūrvienības vadītāja kvalifikāciju.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI