DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
14. oktobrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārlietu ministrija Daugavpilī informēs jauniešus, sociālo dienestu darbiniekus un citus interesentus par cilvēku tirdzniecības riskiem

2024. gada 16. oktobrī Daugavpilī Augšdaugavas novada kultūras centrā “Vārpa” Ārlietu ministrija pasākumā “Kas ir cilvēku tirdzniecība” informēs jauniešus, sociālo dienestu darbiniekus un citus interesentus par cilvēku tirdzniecības riskiem. Pasākumu ikgadējo Ziemeļvalstu dienu laikā Daugavpilī rīko Ārlietu ministrija, Iekšlietu ministrija, Starptautiskā migrācijas organizācija Latvijā sadarbībā ar centru “Marta”, Ziemeļvalstu Ministru padomes biroju, Zviedrijas Karalistes vēstniecību, Daugavpils valstspilsētas pašvaldību.

Cilvēku tirdzniecība ir mūsdienu verdzības forma, kurā cilvēki ar varu, draudiem, spaidiem vai krāpšanu tiek izmantoti seksuāli vai piespiedu darbam. Tā ir starptautiska problēma, kurā iesaistīta liela daļa pasaules valstu, un tāpēc ir būtiski pievērst sabiedrības uzmanību šim jautājumam. Ņemot vērā nestabilo drošības situāciju vairākos pasaules reģionos, tai skaitā karu Ukrainā un Ukrainas civiliedzīvotāju pieplūdumu Eiropas Savienības dalībvalstīs un arī Latvijā, rodas jauni riski un turpina pieaugt cilvēku tirdzniecības gadījumu skaits Eiropas Savienībā.

Ārlietu ministrijas Konsulārā departamenta Konsulārās palīdzības nodaļas padomniece Dace Veidmane-Pundure dalībniekus iepazīstinās ar konkrētiem gadījumiem, kad Latvijas valstspiederīgie ārvalstīs tika pakļauti darbaspēka ekspluatācijai, kā arī informēs par drošas ceļošanas priekšnosacījumiem un rīcību ārkārtējās situācijās ceļojuma laikā ārpus Latvijas. Iekšlietu ministrijas pārstāve Agnese Zīle informēs, kā savlaicīgi atpazīt cilvēku tirdzniecību un kā no tās izvairīties. Centra “Marta” speciāliste Linda Saviele stāstīs par cilvēku tirdzniecības upuriem pieejamo sociālo rehabilitāciju.

Pasākuma laikā Daugavpils valstspilsētas pašvaldības un sadarbības partneru sociālajās platformās, kā arī Daugavpils sabiedriskā transporta ekrānos tiks demonstrēti Ārlietu ministrijas informatīvās kampaņas “Neļauj sevi izmantot” jeb “Darbs ārzemēs. Kritiski izvērtē vilinošus piedāvājumus” vizuālie materiāli un video.

Lai pievērstu uzmanību cilvēktirdzniecības tēmai, Ārlietu ministrija 18. oktobrī – dienā, kad Eiropas Savienībā atzīmē dienu pret cilvēku tirdzniecību – turpinās iepriekšējo gadu informatīvo kampaņu “Neļauj sevi izmantot” jeb “Darbs ārzemēs. Kritiski izvērtē vilinošus piedāvājumus.”

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI