DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Latvijas Universitāte ir vadošā Latvijas augstskola THE pasaules universitāšu reitingā 

FOTO - Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

Latvijas Universitāte (LU) jaunākajā "Times Higher Education" (THE) pasaules universitāšu reitingā ir nostiprinājusi savu pozīciju 1001.–1200. vietu grupā kopā ar Rīgas Tehnisko universitāti (RTU). Vērtējums apliecina Latvijas universitāšu stabilo pozīciju pasaules līmenī.  

THE reitingā augstskolas tiek vērtētas piecās kategorijās – mācību vide, pētniecības vide, pētniecības kvalitāte, starptautiskā sadarbība un sadarbība ar industriju. Reitinga rezultāti ir balstīti universitāšu zinātniskajos sasniegumos un informācijā no zinātnisko publikāciju datubāzes SCOPUS, augstskolu iesniegtajos datos un akadēmiskā personāla, studējošo, kā arī industrijas pārstāvju un citu iesaistīto pušu aptaujās. 

Šajā gadā LU sniegums THE reitingā ir būtiski uzlabojies vairākās jomās.  Kategorijā “sadarbība ar industriju” LU piedzīvojusi izcilu progresu – vērtējuma kāpumu par 128 vietām, bet starptautiskajā sadarbībā – par 21 vietu.  

“Sadarbība ar industriju ir viena no LU trijām misijām, kuras stiprināšanai jaunā Universitātes vadības komanda pievērsusi lielu uzmanību. Esam izveidojuši LU Attīstības un sadarbības centru un Inovāciju un akselerācijas centru, kuru uzdevums būs paplašināt sadarbību ar uzņēmumiem un valsts pārvaldi gan pētniecībā, gan inovāciju radīšanā un komercializēšanā. Augstais novērtējums THE reitingā ir apliecinājums tam, ka ejam pareizajā virzienā,” uzsver LU attīstības prorektors Enno Ence 

Uzlabojies arī inātniskās vides vērtējums, kur LU ieņēmusi 531. vietu, savukārt zinātniskās darbības kvalitātē vērojams neliels kritums, neskatoties uz rezultātu uzlabošanos.  

LU izdevies THE reitingā noturēt savas līdzšinējās pozīcijas. Šogad pasaules universitāšu kopējais skaits, kas iekļauts THE reitingā, ir pieaudzis līdz 2092, kas ir par 185 vairāk nekā iepriekšējā gadā. Latviju tajā pārstāv četras augstskolas – LU un RTU reitinga 1001. – 1200, vietā, bet  Latvijas Biozinātņu un tehnoloģiju universitāte (LBTU) un Rīgas Stradiņa Universitāte (RSU) novērtējumā ierindotas 1500+ vietā.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI