DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Ar kampaņu “Iemācies uzvarēt” jauniešus aicina pieteikties valsts aizsardzības dienesta vasaras iesaukumam 

Publicitātes attēls

Ar kampaņu “Iemācies uzvarēt” Aizsardzības ministrija aicina jauniešus vecumā no 18 līdz 27 gadiem līdz 20. novembrim pieteikties valsts aizsardzības dienestam, lai to uzsāktu 2025. gada vasarā un gūtu unikālu pieredzi, kas noderēs turpmākajā dzīvē un karjerā.  

“Valsts aizsardzības dienests var kļūt par nozīmīgu pagrieziena punktu jaunieša personības veidošanās un profesionālajā izaugsmē. Kampaņas mērķis ir atklāt jauniešiem un viņu vecākiem, ka valsts aizsardzības dienests var sniegt unikālu pieredzi un ļauj attīstīt tādas darba dzīvē būtiskas īpašības kā mērķtiecību, apņēmību uzveikt izaicinājumus, prasmi sadarboties un komunicēt. Aicinu jauniešus brīvprātīgi pieteikties valsts aizsardzības dienestam, lai izmantotu tā sniegtās iespējas un vienlaikus dotu savu pienesumu valsts aizsardzībā,” pauž aizsardzības ministrs Andris Sprūds.  

“Dienesta laikā ieguvu jaunus draugus, nostiprināju fizisko sagatavotību un raksturu, kā arī skaidrāk sapratu, ko vēlos sasniegt. Vēlos pamudināt valsts aizsardzības dienestam pieteikties arī savus vienaudžus, jo šis laiks palīdz sakārtot domas un nospraust mērķus. Domāju, ka šāda pieredze ir vērtīga ikvienam jaunietim,” atzīst kareivis Orests Marts Rullis, kurš pēc 11 mēnešu valsts aizsardzības dienesta izvēlējies karavīra profesiju un dien Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē.  

“Ar pārliecību varu teikt, ka valsts aizsardzības dienests ir pieredze, ko nevar iegūt citur. Kopš tā uzsākšanas esmu pārvarējis dažādus izaicinājumus, kas ļāva iepazīt savas stiprās puses. Dienests ir laba iespēja pilnveidot sevi. Droši piesakieties!” aicina valsts aizsardzības dienesta karavīrs Maksims Zvejnieks, kurš dien Gaisa spēkos.  

Kampaņas laikā pilsētvidē, vilcienos, vidusskolās un digitālajā vidē būs redzami radoši darba sludinājumi, kas aicinās jauniešus pieteikties valsts aizsardzības dienestam, jo tas sniedz ieguvumu – darba pieredzi. Turklāt dienesta ikdienā ir daudz dzīvīgu notikumu, kas šo pieredzi padara aizraujošu.  

Tāpat kampaņas laikā “Latvijas armijas” sociālo mediju tīklā būs skatāmi video par valsts aizsardzības dienesta karavīru pieredzi un dienesta sadzīvi, kā arī tiešraidē varēs vērot diskusiju vidusskolēniem, kurā piedalīsies valsts aizsardzības dienesta karavīri un aizsardzības nozares speciālisti.  

Savukārt vecākiem būs iespēja iepazīties ar valsts aizsardzības dienesta karavīru vecāku stāstiem un uzzināt par iespējām, ko var iegūt viņu atvases, izvēloties valsts aizsardzības dienestu. 

2025. gada jūlija iesaukums 11 mēnešu garumā tiks īstenots Sauszemes spēku Mehanizētajā kājnieku brigādē militārajā bāzē “Ādaži”, Gaisa spēkos militārajā bāzē “Lielvārde” , Zemessardzes 2. Vidzemes brigādē Alūksnē un Zemessardzes 3. Latgales brigādē Lūznavā, Rēzeknes novadā.  

Piesakoties brīvprātīgi, karavīrs saņems ikmēneša kompensāciju 600 eiro apmērā, kas būs divreiz lielāka par kompensāciju iesauktajiem karavīriem, kuri saņems 300 eiro mēnesī. Savukārt, dienestu pabeidzot, visiem valsts aizsardzības dienesta karavīriem tiks izmaksāta papildus kompensācija 1100 eiro apmērā.  

Vēl viena priekšrocība valsts aizsardzības dienesta karavīriem, kas pieteikušies brīvprātīgi un to pabeiguši, būs iespēja iegūt bezmaksas koledžas līmeņa profesionālo augstāko izglītību vai bakalaura līmeņa augstāko izglītību valsts koledžā vai augstskolā, ja atbildīs augstskolas un studiju programmas uzņemšanas noteikumiem.  

Piesakoties valsts aizsardzības dienestam brīvprātīgi, jaunieši arī varēs norādīt vēlamo dienesta vietu. Tā kā dienesta vietu skaits vienībās ir ierobežots, jaunieši aicināti pieteikties laikus un norādīt arī otro un trešo prioritāro dienestu vietu, tā palielinot izredzes nokļūt sev vēlamajā vietā.  

Latvijas pilsoņi – vīrieši un sievietes – vecumā no 18 līdz līdz 27 gadiem aicināti brīvprātīgi pieteikties valsts aizsardzības dienesta 2025. gada vasaras iesaukumam līdz 2024. gada 20. novembrim, elektroniski aizpildot pieteikumu anketu vienotajā rekrutēšanas platformā: www.klustikaravirs.lv/valsts-aizsardzibas-dienests 

Jaunieši, kas būs pieteikušies valsts aizsardzības dienesta iesaukumam, dienestu uzsāks 2025. gada 19. jūlijā, un šajā iesaukumā tiks uzņemti 830 valsts aizsardzības dienesta karavīri.  

Ar papildu jautājumiem par valsts aizsardzības dienestu var vērsties, sūtot e-pastu uz vad@klustikaravirs.lvvai zvanot uz bezmaksas informatīvo tālruni 1827. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI