DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Tieslietas

Satversmes tiesa skolēnu konkursa ietvaros rīkos tiešsaistes lekciju par valsts valodas nozīmi

Publicitātes attēls

Šā gada 15. oktobrī, Valsts valodas dienā, Satversmes tiesa aicina 6., 9. un 12. klašu skolēnus piedalīties tiešsaistes lekcijā “Valsts valoda – Latvijas kopējā vērtība”. Katru gadu Satversmes tiesa rīko tiešsaistes lekciju skolēnu radošo darbu konkursa ietvaros, lai skaidrotu konkursa tematu un iedvesmotu skolēnus dalībai konkursā. 

Tiešsaistes lekciju vadīs Satversmes tiesas priekšsēdētāja vietniece Irēna Kucina un tiesnese Veronika Krūmiņa, kuras skolēnus iepazīstinās ar konkursa tematu, mērķi un uzdevumiem, Satversmē ietvertajām vērtībām un latviešu valodas kā vienīgās valsts valodas un Satversmē nostiprinātas pamatvērtības nozīmi. Skolēniem būs arī iespēja uzdot jautājumus.

Tiešsaistes lekcija norisināsies Zoom platformā no plkst. 09.00 līdz plkst. 10.00.

Aicinām pedagogus pieteikt klašu dalību tiešsaistes lekcijā līdz šā gada 10. oktobrim, aizpildot anketu: https://forms.gle/Bqx3ErQQoazm4xey5

Saite uz tiešsaistes lekciju tiks nosūtīta tikai dalībniekiem, kuri būs aizpildījuši pieteikumu.  Plašāka informācija par konkursu pieejama Satversmes tiesas mājaslapā: https://www.satv.tiesa.gov.lv/konkurss/

Papildu informācija:

Līdz šā gada 25. oktobrim Satversmes tiesa aicina pedagogus pieteikt vispārējās un speciālās izglītības iestāžu 6. klašu skolēnus zīmējumu konkursam, 9. klašu skolēnus – videodarbu konkursam, savukārt 12. klašu skolēnus – domrakstu konkursam. Šā gada skolēnu konkursa temats “Valsts valoda – Latvijas kopējā vērtība”.

Skolēnu radošie darbi jāiesniedz līdz šā gada 6. decembrim.

Konkursa mērķis ir stiprināt skolēnu valstisko apziņu un sekmēt līdzdalību demokrātijas procesos, pētot un iedzīvinot Satversmes vērtības. Ar šo konkursu tiek rosināta skolēnu interese par Satversmi, kā arī pilnveidotas viņu zināšanas par Latvijas valsts pamatvērtībām un Satversmes tiesas darbu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI