DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
30. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Lauku attīstība

Ar konferenci “Miers un lauksaimniecība” Vācijā atzīmēs Berlīnes mūra krišanas 35. gadadienu

Zemkopības ministrijas valsts sekretārs Ģirts Krūmiņš otrdien un trešdien, 1. un 2. oktobrī, piedalīsies projekta “Miera maize” gadskārtējā konferencē “Miers un lauksaimniecība”, kas būs veltīta Berlīnes mūra un “dzelzs priekškara” krišanai pirms 35. gadiem. Konference norisināsies Vācijas pilsētās Zēdlīnē un Berlīnē un būs veltīta politiskiem un pilsoniskiem miera un lauksaimniecības apsektiem, īpaši ņemot vērā pašreizējo karu Ukrainā un kara draudus visā Eiropā. Berlīnē pulcēsies projekta dalībvalstu lauksaimniecības ministriju pārstāvji, bet Zēdlīnes Tautas augstskolā – nevalstisko organizāciju pārstāvji.

Berlīnē konferences dalībnieki apspriedīs Vācijas pārtikas un lauksaimniecības ministra Čema Ezdemira (Cem Özdemir) priekšlikumus projekta “Miera maize” turpmākai attīstībai, kas ietver:

  • Kopējās lauksaimniecības politikas pilnveidošanu,
  • Eiropas Savienības paplašināšanos,
  • noturīgas un ilgtspējīgas lauksaimniecības pārtikas sistēmas izveidi (galvenais priekšnoteikums).

Šie ir nepieciešamie priekšnoteikumi lauku uzņēmējdarbībai ekonomiski dzīvotspējīgā lauksaimniecībā, kas vienlaikus saudzē vidi, klimatu un bioloģisko daudzveidību un kas nodrošina labu lauksaimniecisko uzņēmējdarbību nākamajām paaudzēm un perspektīvu jauniešiem.

Savukārt Zēdlīnē meklēs veidus, kā projektam “Miera maize” un visai lauksaimnieciskajai uzņēmējdarbībai piesaistīt vairāk ES dalībvalstu jauniešu un lauku jaunatnes organizāciju. Zēdlīnē Latviju pārstāvēs Latvijas Lauku konsultāciju un izglītības centra valdes priekšsēdētājs Mārtiņš Cimermanis un Jauno zemnieku kluba valdes un Mazpulku padomes priekšsēdētāja Linda Medne.

Konferences “Miers un lauksaimniecība” īpašais viesis būs Ukrainas agrārās politikas un pārtikas ministrs Vitālijs Kovaļs (Vitaliy Koval).

Konferences noslēgumā ministriju un nevalstisko organizāciju pārstāvji kopējā sesijā diskutēs par lauksaimniecības un vitāli svarīgu lauku apvidu ilgtspējīgu attīstību, ņemot vērā to sociālos, ekoloģiskos un ekonomiskos apstākļus.

Vairāk informācijas par konferenci un projektu – “Miera maize” tīmekļvietnē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI