DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Valsts robežsardzes Daugavpils pārvalde triumfē Valsts robežsardzes robežsargu norīkojumu sacensībās 

Publicitātes foto

2024.gada 24. un 25.septembrī norisinājās Valsts robežsardzes robežsargu norīkojumu sacensības, kuras jau 20.reizi pulcē Latvijas robežsargus. Sacensību mērķis bija pilnveidot un nostiprināt robežsargu profesionālās zināšanas un praktiskās iemaņas, veicot robežkontroli un imigrācijas kontroli. 

Valsts robežsardzes robežsargu norīkojumu sacensības ir pasākums, kas tiek gaidīts katru gadu, tajās robežsargi ne tikai sanāk kopā, bet arī pārbauda savas prasmes un zināšanas, kas tiek pielietotas ikdienas darbā, sargājot valsts robežu. Praktisko iemaņu pārbaude tika veikta 10 kontrolpunktos gan Valsts robežsardzes koledžā, gan mācības centra poligonā "Janapole". 

Kontrolpunktu uzdevumus veica komandas trīs robežsargu sastāvā. Sacensību dalībniekiem bija jāparāda savas zināšanas dokumentu pārbaudē, atšķirot redzamo personu no dokumentos redzamās, kā arī bija jāatpazīst specifiski personu apliecinošu dokumentu aizsardzības elementi. Robežsargiem bija jāpielieto arī savas angļu valodas prasmes, jo viens no uzdevumiem bija saistīts ar personu intervēšanu uz robežas, izmantojot profesionālo terminoloģiju. 

Izpildāmie uzdevumi bija maksimāli pietuvināti reālajām situācijām uz valsts robežas. Sacensību dalībnieki veica bīstamu personu aizturēšanu, izmantojot dienesta ieročus, kā arī pielietoja fizisko spēku un speciālos līdzekļus. Kā viens no uzdevumiem bija arī pirmās palīdzības sniegšana cietušajiem. 

Komandām bija jāparāda savas orientēšanās prasmes mežā ar izsniegtajiem speciālajiem līdzekļiem, bija jādemonstrē iemaņas braucot ar dienesta auto pa bezceļiem un veicot uzdevumus noteiktā laikā. Noslēgumā sacensību dalībnieki veica uzdevumus, kas pārbaudīja fizisko sagatavotību, spēku un izturību. 

Par visiem veiksmīgi izpildītiem uzdevumiem, komandām tika piešķirti punkti, kurus apkopojot, tika noteikti uzvarētāji. 

Valsts robežsardzes robežsargu norīkojumu sacensībās triumfēja Valsts robežsardzes Daugavpils pārvalde. Godalgoto 2.vietu ieguva Valsts robežsardzes Viļakas pārvaldes komanda un 3. vietu - Valsts robežsardzes Ludzas pārvalde. Savukārt, Valsts robežsardzes Ventspils pārvalde ierindojās 4.vietā un Rīgas pārvalde - 5.vietā. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI