DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
25. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība
1
1

Latvijas veselības nozari papildinās 76 LU rezidentūras absolventi 

FOTO - Toms Grīnbergs, LU Komunikācijas departaments

Latvijas Universitātes (LU) 105. jubilejas nedēļā, 26. septembrī, plkst. 15.00 LU Lielajā aulā Rezidentūras programmas izlaidumā svinīgi tiks sveikti 76 veselības aprūpes speciālisti, kuri uzsāk savu ceļu medicīnā. Šis izlaidums ir daļa no LU jubilejas svinībām, kas iezīmē jaunu posmu gan absolventu, gan universitātes nākotnē. 

Vislielākais absolventu skaits šogad ir ģimenes ārstu specialitātē – 23 jauni ārsti, kuri gatavi sniegt vispārēju medicīnisko palīdzību pacientiem. Tāpat šajā nozīmīgajā pasākumā tiks godināti seši anesteziologi reanimatologi, seši dermatologi, venerologi, četri osteopāti, četri ķirurgi un citi speciālisti dažādās medicīnas nozarēs, kuri ir ieguldījuši smagu darbu un lielas pūles, apgūstot izvēlēto medicīnas jomu, lai kļūtu par augsti kvalificētiem profesionāļiem. 

“Latvijas Universitāte lepojas, ka mūsu Alma Mater dzimšanas dienā mēs varam dāvāt Latvijai un tās cilvēkiem 76 zinošus ārstus, kuri dos nozīmīgu ieguldījumu mūsu sabiedrības veselības saglabāšanā. Īpaši šogad priecājamies par lielo ģimenes ārstu skaitu, jo primārā veselības aprūpe un tās pieejamība mūsdienās ir ļoti nozīmīga. Vēlu jaunajiem ārstiem profesionālus panākumus un godam nest savas Universitātes vārdu!” uzsver LU rektors prof. Gundars Bērziņš 

“Katrs jaunais speciālists savā jomā ienes jaunu sparu, jaunas zināšanas, prasmes, kuras viņi apguvuši ne tikai Latvijas klīnikās, bet arī ERASMUS prakses apmaiņas programmā dažādās Eiropas valstu klīnikās un centros. Īpašs prieks par tiem jaunajiem ārstiem, kuri atgriezušies savā dzimtajā novadā vai bijuši gatavi atteikties no dzīves galvaspilsētā, lai sniegtu savu pienesumu veselības aprūpē Latvijas reģionos,” stāsta LU Rezidentūras attīstības programmas vadītāja Anda Požarnova. Varam izsekot, kā laika gaitā mainījušās jauno ģimenes ārstu iespējas savā profesionālajā darbībā. Arvien vairāk jaunie kolēģi pierāda, ka nebaidās paplašināt ģimenes ārsta veicamās funkcijas un ieviest jauno tehnoloģiju piedāvātās iespējas, tomēr saglabājot savā specialitātes nosaukumā – Ģimenes (vispārējās prakses) ārsts – deleģēto galveno funkciju – būt atbildīgam par visas ģimenes veselību.” 

Izlaiduma ceremonija būs īpašs brīdis ne tikai absolventiem, bet arī viņu ģimenēm, draugiem un pasniedzējiem, kuriem arī ir bijusi svarīga lomu šo jauno ārstu attīstībā. Universitāte sveic rezidentu programmas absolventus un lepojas ar jauno speciālistu sasniegumiem un ir pārliecināta, ka viņi kļūs par izciliem veselības aprūpes speciālistiem, nodrošinot augstākās kvalitātes aprūpi saviem pacientiem. 

Labs saturs
1
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI