DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
23. septembrī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Labklājība

Norisināsies konference “EURES Latvija – 20. EURES loma darbaspēka mobilitātes un reemigrācijas veicināšanā”

2024. gada 25. septembrī no plkst. 10.00 līdz 13.00 viesnīcas “Tallink Hotel Riga” konferenču zālē “Terra” (Elizabetes ielā 24/1, Rīgā) norisināsies Nodarbinātības valsts aģentūras un EURES rīkotā konference “EURES Latvija 20. EURES loma darbaspēka mobilitātes un remigrācijas veicināšanā”.

Nozares profesionāļi, amatpersonas un eksperti konferencē apspriedīs EURES lomu darbaspēka mobilitātes un remigrācijas veicināšanā, diskutēs par ieguvumiem, iespējām un izaicinājumiem, būs arī remigrantu pieredzes stāsti. Pasākums tiek rīkots Eiropas Sociālā fonda (ESF) Plus projekta "EURES1 tīkla darbības nodrošināšana Latvijā" ietvaros.

"2024. gada maijā apritēja 20 gadi kopš Latvija pievienojās Eiropas Savienībai, bet Nodarbinātības valsts aģentūra iestājās Eiropas nodarbinātības dienestu tīklā EURES. Jau divdesmit gadus ar NVA EURES konsultantu palīdzību gan Latvijas darba devēji, gan darba meklētāji var izmantot tās plašās iespējas, ko piedāvā vienotais Eiropas darba tirgus. Viens no mūsu uzdevumiem ir arī atbalsta sniegšana remigrantiem, palīdzot Latvijas valsts piederīgajiem atgriezties Latvijā, atjaunot saikni ar dzimteni un veiksmīgi integrēties Latvijas darba tirgū," stāsta NVA Darba tirgus departamenta projekta vadītāja, EURES koordinatore Līga Baufale.

Paredzēts, ka konferences darbā piedalīsies Diasporas grupas speciālo uzdevumu vēstniece Zanda Grauze, Labklājības ministrijas Darba tirgus departamenta direktora vietniece Ilze Zvīdriņa, NVA direktore Evita Simsone, Latvijas Universitātes Filozofijas un socioloģijas institūta pētniece Ginta Elksne, Rīgas investīciju un tūrisma aģentūras direktors Fredis Bikovs, “Deloitte” korporatīvo finanšu menedžeris Jānis Dzenis, Liepājas valstspilsētas pašvaldības Sabiedrisko attiecību un mārketinga daļas vadītāja Zita Lazdāne un citi. Paneļdiskusiju “Darbaspēka mobilitātes un remigrācijas veicināšana: izaicinājumi un iespējas” vadīs Saseksas Universitātes absolvente un bijusī Ārvalstu investoru padomes Latvijā izpilddirektore Linda Helmane, savukārt Tomass Kozlovskis, Latvijas pilsonis, kas izglītību ieguvis Dānijā un atgriezies dzimtenē, konferencē stāstīs par savu personīgo pieredzi un atgriešanās izaicinājumiem.

20 gadu laikā NVA EURES konsultanti darba devējiem, darba meklētājiem, remigrantiem un citiem interesentiem sniedza vairāk nekā 220 tūkstošus konsultāciju par Eiropas darba tirgus, darba mobilitātes, droša darba, kā arī remigrācijas atbalsta un darba spēka piesaistes jautājumiem. NVA EURES konsultanti rīko starptautiskos darba gadatirgus “Darbs un karjera Latvijā”, organizē tiešsaistes seminārus “Drošs darbs Eiropā” un "Gribu atgriezties Latvijā! Ar ko sākt?", veido tiešsaistes raidījumus “Droša darba ceļvedis Eiropā” un “Esi informēts, atgriežoties Latvijā”, rīko informatīvos pasākumus darba devējiem un darba meklētājiem valsts reģionos, piedalās Latvijas valsts piederīgo informēšanas pasākumos ārvalstīs, savukārt darba piektdienās ikviens interesents, izmantojot Eiropas darba mobilitātes portāla tiešsaiste tērzēšanas (čata) rīku, var saņemt NVA EURES konsultantu atbildes uz jautājumiem par darba iespējām, darba un dzīves apstākļiem, sociālās drošības un starpvalstu nodokļu regulējumu Latvijā un citās Eiropas valstīs.

Piesakieties EURES konsultācijām Nodarbinātības valsts aģentūras mājaslapā, aizpildot pieteikuma anketu sadaļā “Darba iespējas Eiropā - EURES

1 EURES ir Eiropas valstu nodarbinātības dienestu un to partneru tīkls, kas darbojas 27 ES dalībvalstīs, kā arī Šveicē, Islandē, Lihtenšteinā un Norvēģijā. EURES galvenais uzdevums ir sniegt atbalstu darba ņēmējiem un darba devējiem, kuri vēlas izmantot Eiropas darbaspēka mobilitātes iespējas.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI