DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Eiropas Savienība

Edmunds Cepurītis: Eiropas Savienībā pieņemtajiem lēmumiem jāatspoguļo sabiedrības vērtības un principi

FOTO: Reinis Inkēns, Saeima

“Šobrīd lēmumi, kas jāpieņem Eiropas Savienībā, saistīti ne vien ar to, kā mēs regulēsim mūsu kopīgo tirgu, bet arī ar to, kā aizstāvēsim vērtības, kas ir Eiropas Savienības pamatā. Kā stiprināsim drošību Eiropā, Ukrainā, kā pasargāsim Eiropas Savienības vērtības no daudzpusīgiem uzbrukumiem no dažādām pusēm,” sacīja Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Edmunds Cepurītis, parlamentā piektdien, 20.septembrī, atklājot diskusiju “Kā Saeimai Eiropas jautājumos kļūt dzirdamākai, ietekmīgākai, stratēģiskākai?”.

Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs atzīmēja, ka šie lēmumi nedrīkst tikt pieņemti šaurā ekspertu lokā, un ir būtiski, lai tie atspoguļotu sabiedrībai svarīgās vērtības un principus.

Edmunds Cepurītis akcentēja, ka šogad atzīmējam 20 gadus kopš Latvijas uzņemšanas Eiropas Savienības dalībvalstu lokā, un šajā laikā jau daudz kas ir panākts. Šīsdienas diskusija rada jaunu skatījumu uz to, ko vēl varam darīt sabiedrības iesaistes un pārstāvēšanas jomā, kur Saeimai vienmēr ir nozīmīga loma, sacīja Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs.

Diskusijā “Kā Saeimai Eiropas jautājumos kļūt dzirdamākai, ietekmīgākai, stratēģiskākai?” dalībnieki sprieda par Latvijas prioritātēm Eiropas Savienībā un proaktīvu, stratēģisku rīcību, kā arī mūsu valsts interesēm un veiksmīgiem lēmumiem Eiropas Savienībā. Tāpat pārrunāts Saeimas Eiropas lietu komisijas darbs un iespējas to pilnveidot.

Pasākumā dalībniekus uzrunāja bijušie Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāji – Lolita Čigāne,  Oskars Kastēns, Saeimas priekšsēdētājas biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica un Vita Anda-Tērauda. Tāpat diskusijā piedalījās sabiedriskās politikas centra “Providus” direktore un vadošā pētniece Iveta Kažoka, kā arī biedrības “Latvijas Pilsoniskā alianse” direktore Kristīne Zonberga.

Diskusiju rīkoja Saeimas Eiropas lietu komisija sadarbībā ar sabiedriskās politikas centru “Providus” un biedrību “Eiropas Kustība Latvijā”.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI