DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

LU fonds ir saņēmis miljons eiro ziedojumu no uzņēmuma “MikroTik”

Latvijas Universitāte (LU) īsi pirms 105. jubilejas ir gandarīta, ka LU fonds no uzņēmuma “MikroTik” ir saņēmis ziedojumu viena miljona eiro apmērā Eksakto zinātņu un tehnoloģiju fakultātes un Medicīnas un dzīvības zinātņu fakultātes pārstāvēto zinātņu nozaru atbalstam. Uzņēmums ir dāsns LU fonda mecenāts jau kopš 2011. gada, sniedzot nenovērtējamu atbalstu studentu stipendijām, kā arī finansējot nozīmīgus pētniecības projektus un pētnieku darbu, tai skaitā iekārtu iegādi.

“Latvijas Universitātes attīstība būtu bijusi pavisam cita, ja nebūtu Kristapa Morberga vēsturiskā novēlējuma. Šogad mūsu Alma Mater dižmecenātam – 180! Tāpat arī LU tagadne būtu citāda, ja nebūtu tādu mecenātu kā “MikroTik”, kas patiesi tic zināšanu un zinātnes transformējošajam spēkam gan individuālā, gan sabiedrības un valsts līmenī. Esam aizkustināti un pateicīgi mecenātam par dāsno ziedojumu, kas ir labākā dāvana LU saimei 105. jubilejā. Apņemamies to izmantot LU gudrāko prātu sptiprināšanai un pētniecībai, kas nodrošinās iespējami plašāku labumu visiem Latvijas cilvēkiem,” uzsver LU rektors prof. Gundars Bērziņš.

LU platīna mecenāts līdz šim ir atbalstījis stipendijas septiņiem topošajiem fizikas skolotājiem, 34 doktoranti ir saņēmuši atbalstu trīs gadu garumā augstvērtīgu promocijas darbu izstrādei eksakto, dzīvības un medicīnas zinātņu jomā, 29 izcilības stipendijas saņēmuši topošie bioinformātikas speciālisti, kas specializējas bioinformātikas un molekulārās bioloģijas virzienā.

Atbalsts tiek nodrošināts arī pētniekiem, dodot nozīmīgu ieguldījumu Latvijas zinātnes attīstībā, gan fundamentālajā, gan lietišķajā pētniecībā. Līdz šim ir atbalstīti 127 pētniecības projekti.

Kopš 2011. gada LU fonds no “MikroTik” ir saņēmis jau vairāk nekā sešarpus miljonus eiro vērtus ziedojumus.

SIA “MikroTik” (1996) ir Latvijas uzņēmums, kas ražo un izstrādā datortīklu pārvaldes rīkus, tai skaitā programmatūru un maršrutētājus. Uzņēmuma ražotās iekārtas tiek izplatītas visā pasaulē, un tās izmanto interneta pakalpojumu sniedzēji, uzņēmumi un individuāli lietotāji.

Par LU fondu

Latvijas Universitātes fonds dibināts 2004. gadā ar mērķi veicināt sadarbību ar Latvijas Universitātes esošajiem un potenciālajiem mecenātiem un sadarbības partneriem. Fonds ir izveidots, lai piesaistītu finansējumu un sniegtu atbalstu LU izcilākajiem studentiem, pētniekiem un viņu vadītajiem projektiem un pētījumiem, veicinātu modernas mācību vides izveidi, kā arī nodrošinātu Latvijas Universitātes ēku būvi un rekonstrukciju. Investējot Latvijas nākotnē, LU fonds strādā, lai stiprinātu Universitātes saikni ar sabiedrību un veicinātu ilgtspējīgu un konkurētspējīgu akadēmiskās vides attīstību Latvijā.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI