DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
Šodien
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

IZM tiekas ar sociālajiem partneriem par 2025. gada budžetā iekļauto papildu finansējumu izglītības nozarei

Ceturtdien, 19. augustā Ministru kabinetā tika skatīts informatīvais ziņojums “Par valsts budžeta likumprojektā iekļaujamiem prioritārajiem pasākumiem 2025., 2026., 2027. un 2028. gadam”. Tajā tika norādīts, ka pedagogu atlīdzībai vispārējā izglītības sektorā strādājošiem paredzēts finansējums 30 milj. eiro apmērā ik gadu, kas aprēķināts ar 2,6% pieaugumu algu fondam salīdzinājumā ar 2024. gadu.  Izglītības un zinātnes ministrija, kā izglītības politikas veidotāja, sadarbībā ar citām nozares ministrijām, tika aicināta vienoties ar pašvaldībām un nozares sociālajiem partneriem par labāko finansējuma izlietojuma veidu nozares attīstībai no 2025. gada.

Piektdien, 20. septembrī, plkst. 12.00 Izglītības un zinātnes ministre Anda Čakša tiksies ar sociālajiem partneriem un nozaru ministriju pārstāvjiem, lai pārrunātu 2025. gada budžetā iekļauto papildus finansējumu izglītības nozarei.

Pēc tikšanās mediju pārstāvjiem būs iespēja uzdot jautājumus par sarunu gaitu un lēmumiem. Tikšanās notiks Izglītības un zinātnes ministrijas Aspriežu zālē, 3. stāvā, Vaļņu ielā 2.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI