DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. septembrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Drošība

Kadeti-kandidāti uzsāk ceļu uz robežsarga profesiju

26. augustā Valsts robežsardzes koledžā ieradās topošie robežsargi, lai viena gada laikā kļūtu par Valsts robežsardzes inspektoriem.

60 topošie robežsargi četru nedēļu garumā apgūst sagatavošanas kursa programmu, kurā ietilpst mācību priekšmeti, kā „Robežsardzes dienests un taktika”, „Ieroču un šaušanas mācība”, „Fiziskā sagatavošana”, „Ierindas mācība” un „Dienesta reglamenti”.

Apgūstamais kurss ļauj iepazīties ar robežsarga profesijas specifiku un novērtēt savas spējas un motivāciju turpmākām mācībām Valsts robežsardzes koledžā. Katrā no mācību priekšmetiem ir visaptverošs ieskats profesijā, kā piemēram, „Robežsardzes dienests un taktika” sniedz vispārējas zināšanas par Valsts robežsardzes normatīvo regulējumu, radot izpratni par dienesta organizāciju struktūrvienībās, šaujamieroču, fiziskā spēka un speciālo līdzekļu pielietošanas nosacījumiem, kā arī dienesta suņu izmantošanu robežapsardzībā. Savukārt „Ieroču un šaušanas mācība” sniedz daļu no pamata zināšanām par ieroču uzbūvi, darbības principiem un pielietošanu.

Veiksmīgi nokārtojot eksāmenus katrā no mācību priekšmetiem, kadeti – kandidāti noslēgs līgumu par mācībām Valsts robežsardzes koledžā, tiks iecelti kadetu kārtā un apgūs profesionālās tālākizglītības programmu "Robežapsardze". Tajā tiks sagatavoti Valsts robežsardzes inspektori dienesta pienākumu pildīšanai Valsts robežsardzes struktūrvienību inspektoru un jaunāko inspektoru amatos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI