DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. septembrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ārlietas

Ārvalstu vēstnieki reģionālajā braucienā apmeklēs Kuldīgu

2024. gada 19. septembrī vairāk nekā 50 Latvijā akreditēto diplomātisko pārstāvniecību vadītāji dosies ikgadējā reģionālajā braucienā uz Kurzemi. Braucienu mērķis ir sekmēt Latvijas divpusējās attiecības, iepazīstināt ar investīciju, ekonomiskās sadarbības un tūrisma iespējām reģionā, kā arī parādīt daudzveidīgo Latvijas kultūrvēsturisko mantojumu. Šogad Ārlietu ministrijas parlamentārā sekretāre Dace Melbārde aicina iepazīt UNESCO Pasaules mantojuma sarakstā iekļauto Kurzemes pērli Kuldīgu.

Ceļā ārvalstu diplomāti apskatīs Jaunmoku pili un tās īpašo arhitektūru.

Kuldīgā brauciena dalībnieki tiksies ar pilsētas domes priekšsēdētāju Inesi Ataševsku, uzzinās vairāk par Kuldīgas vēstures un kultūras mantojumu, apmeklēs vietējos uzņēmumus – alus darītavu “Duna”, “Curonia” kafijas grauzdētavu, klavieru darbnīcu “Klavins piano”, videi draudzīgās produkcijas ražotāju “Raituma krāsas”, dabīgās kosmētikas uzņēmumu “Etīde”, kā arī radošo enerģiju koprades vietu “Adatu fabrika”, kur zem atjaunotās 19. gadsimta beigu adatu fabrikas jumta vietu atraduši dažādu radošo nozaru profesionāļi un entuziasti, tostarp starptautisko studentu apmaiņas programmu dalībnieki.

Ārvalstu diplomāti apmeklēs arī vienu Latvijas vadošajiem koksnes nozares uzņēmumiem “Stiga RM Group”, kas veiksmīgi darbojas mežizstrādē, kokapstrādē, metālapstrādē, kā arī kokmateriālu transportēšanā un nekustamā īpašuma attīstīšanā.

Būs viesošanās arī pie lauku uzņēmēja Pētera Gobzemja Snēpeles pagastā, kurš savā saimniecībā audzē kazas un strausus. Saimnieka izveidotajā krodziņā “Strauss un Kaza” viesi varēs nobaudīt saimniecībā ražotos gardumus.

Reģionālā vizīte noslēgsies ar Abavas vīna darītavas apmeklējumu.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI