DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. septembrī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Kultūra

Miķeļdienu Rīgā godinās ar jautriem pasākumiem un krāšņu gadatirgu

Gatavojoties Miķeļdienas svinībām, rīdzinieki un viesi 28. septembrī aicināti uz Doma laukumu, kur norisināsies tradicionālais rudens ražas svētku gadatirgus, bet29. septembrī – godāt Miķeļdienas tradīcijas dažādos radošos un krāšņos pasākumos varēs Mežaparkā un Imantā.

Miķeļdienas gadatirgus

Tradicionālais Miķeļdienas gadatirgus norisināsies 28. septembrī no plkst. 9.00 līdz plkst. 17.00 Doma laukumā. Ikvienam būs iespēja baudīt bagātīgas rudens ražas veltes, lietišķās mākslas meistaru darinājumus un daudzveidīgu kultūras programmu.

Iepirkšanos bagātinās krāšņa skatuves programma ar pūtēju orķestra “Fanfara”, bērnu deju kolektīva “Teiksmiņa”, bērnu vokālā ansambļa “Magonīte”, bērnu deju ansambļa “Dzīpariņš”, jauniešu deju kolektīva “Dzīpars”, orķestra “Rīga”, jauktā kora “Lindås”, bērnu tautas deju ansambļa “Dzirkstelīte”, vidējās paaudzes deju kolektīva “Oglīte”, senioru deju kolektīva “Oglīte”, tautas deju ansambļa “Teiksma”, vidējās paaudzes deju kolektīva “Teiksma”, vidējās paaudzes deju kolektīva “DeTeiksma”, jauktā kora “Laudate”, tautas deju ansambļa “Liesma” un postfolkloras grupas “Rikši” priekšnesumiem.

Par lielisku noskaņu visas dienas garumā rūpēsies pasākuma vadītāji – aktieri Anna Klēvere un Egils Melbārdis.

Ielūdz Miķelis un Jumis Imantā

Savukārt, 29. septembrī no plkst. 12.00 līdz plkst. 15.00 kultūras centra “Imanta” pagalmā, Anniņmuižas bulvārī 29, ar Miķeļdienas tradīcijām iepazīstinās folkloras zinātāji. Pasākumu ar dziesmām un dančiem uzmundrinās folklora kopa “Banga” un tradicionālās mūzikas grupa “Dārdaru muzikanti”.

Pasākuma apmeklētāji varēs darboties radošajās darbnīcās, spēlēt spēles un iet rotaļās, kā arī priecāties par augļu un dārzeņu izstādi – konkursu. Visas dienas garumā iepirkties gribētājus priecēs Miķeļdienas gadatirgus.

“Diži godi šoruden” Mežaparkā

Tikmēr 29. septembrī no plkst. 12.00 līdz plkst. 16.00 Mežaparka Lielās estrādes Kokaru zālē, Paviljonā un ārtelpā, notiks Miķeļdienas pasākums “Diži godi šoruden”. Pasākumā lielu un mazu gaidīs radošās darbnīcas, spēles un sportiskas aktivitātes, kā arī vietējo ražotāju rudens velšu tirdziņš.

Uz Āra skatuves muzikālo baudījumu radīs pūtēju orķestra “Fanfara” koncerts un grupas “The Market band” koncerts, Kokaru zālē notiks izklaidējoša nodarbība bērniem, kas zīmē, kopā ar Vari Klausītāju – “Zīmējumu teātris”, bet vakaru Āra skatuvē noslēgs “Mirage Jazz” septeta koncerts.

Miķeļdienas svinības kopā ar sievu folkloras kopu “Vilcenes”

29. septembrī plkst. 12.00 Kultūras un tautas mākslas centra “Mazā ģilde” dārzā svinēs Miķeļdienu ar sievu folkloras kopu “Vilcenes”.

Ražas bagātības svētkos kopā tiks izdziedātas tautas dziesmas, iets rotaļās, uzzināti un atgādināti Miķeļdienas ticējumi, paražas un tradīcijas, kā arī baudīti ražas augļi.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI