DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
18. septembrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Zosēnos būvē jaunu tiltu pār Gauju

FOTO: Mareks Gaļinovskis

Cēsu novada Zosēnu pagastā kopš maija būvē jaunu tiltu pār Gauju uz vietējā autoceļa Drustu stacija–Zosēni (V304) (3,30. km), pagājušajā nedēļā iebetonēts tilta laidums un pabeigti konstrukciju betonēšanas darbi.

Būvdarbu fotoreportāža šeit: https://failiem.lv/u/a36jxfxcmf, fotogrāfs Mareks Gaļinovskis.

1993. gadā uzbūvētais tērauda kopņu pagaidu tilts tika demontēts, un tā vietā būvē dzelzsbetona viena laiduma tiltu. Darbu laikā satiksme ir novirzīta pa pagaidu tiltu.

Darbu turpinājumā jauno laidumu spriegos, izbūvēs izolāciju un asfaltbetona segumu gan uz tilta, gan tā pieejās ap 20 m uz katru pusi. Tilta brauktuve būs 7 m plata, ar divām braukšanas joslām.

Lai nodrošinātu līdzvērtīgu braukšanas komfortu starp apdzīvoto vietu Melnbārži un Gaujas tiltu, 200 m posmā starp tiltu un Melnbāržiem jau veikta seguma izlīdzināšana un ieklāta divkārtu virsmas apstrāde. Zosēnu pusē pie tilta ceļam atjauno grants segumu.

Būvdarbus veic SIA Baltijas būve par līgumcenu 786 050,49 eiro (ar PVN), būvuzraudzību nodrošina AS Ceļuprojekts, pārbūves projekta autors SIA Projekts 3. Projektu finansē no valsts budžeta līdzekļiem. Būvdarbus plānots pabeigt šā gada beigās.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI