DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
13. septembrī, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Veselība

Latvijā darba vizītē ieradīsies Pasaules Veselības organizācijas Eiropas reģionālais direktors Hans Klūge

Nākamnedēļ, no 16. līdz 17. septembrim, Latvijā darba vizītē ieradīsies Pasaules Veselības organizācijas (PVO) Eiropas reģionālais direktors Hans Klūge, lai pārrunātu situāciju Ukrainā un Latvijas un PVO sadarbības jautājumus. Apmeklējums norisinās H. Klūges plašākas reģionālās vizītes ietvaros, kuras laikā tiek apmeklētas Baltijas valstis.

Vizītes ietvaros paredzētas tikšanās ar veselības ministru Hosamu Abu Meri un Veselības ministrijas vadību, kā arī Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas, Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas un Paula Stradiņa klīniskās universitātes slimnīcas vadību. Paredzēts apspriest jautājumus par Latvijas atbalstu Ukrainai veselības aprūpes jomā, karā cietušo civiliedzīvotāju un karavīru ārstēšanu un rehabilitāciju un PVO lomu. Ņemot vērā, ka veselības aprūpes pakalpojumu nepārtrauktība un noturība ir valsts un iedzīvotāju drošības jautājums, īpaši domājot par gatavību ārkārtas situācijām, plānots diskutēt par veselības jomu kā vienu no valsts drošības pīlāriem un noturīgas veselības sistēmas veicināšanu Latvijā, kā arī Baltijas valstu sadarbību ārkārtas situācijās. Tāpat paredzēts apspriest arī jautājumus par psihisko veselību aprūpi un tās nodrošinājumu, kā arī cilvēkresursu nodrošinājumu veselības aprūpē.

PVO ir stratēģisks partneris Latvijai veselības politikas veidošanā. PVO nodrošina plaša profila ekspertīzi, kuru Veselības ministrija un veselības jomas eksperti izmanto, sagatavojot normatīvos aktus, plānošanas dokumentus un pētījumus. Tāpat PVO organizē dažāda formāta, t. sk. augsta līmeņa, ekspertu un izglītojošus, pasākumus, kā arī nodrošina ārvalstu ekspertu piesaisti Latvijā rīkotiem pasākumiem.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI