DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. septembrī, 2024
Lasīšanai: 4 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Vide

Līdz 16. septembrim interesenti aicināti pieteikties dalībai izzinošā tīklošanās ekspedīcijā Vijciema puses mežos

Piektdien, 20. septembrī Vijciema mežu masīvā, Valkas novadā, norisināsies izzinoša tīklošanās ekspedīcija, pulcējot kopā interesentus, kuri pārstāv mežsaimniecības un kokrūpniecības nozari vai arī ikdienā strādā ar šiem jautājumiem. Pasākuma mērķis ir apmainīties ar pieredzi un viedokļiem par bioresursu ieguves iespējām dažādos meža apsaimniekošanas ciklos, rosināt savstarpējās diskusijas, kā arī iepazīties ar aktualitātēm uzņēmumos un organizācijās savstarpējās sadarbības veicināšanai. Ekspedīcijā piedalīties aicināti gan mežu īpašnieki, gan pētnieki, uzņēmēji un pašvaldību speciālisti, kā arī citi interesenti, kuri ikdienā strādā vai ir saistīti ar mežsaimniecības jautājumiem.

Galvenās tēmas:

  • Mežsaimniecība. Situācija Vidzemes reģionā. Vijciema čiekurkalte – meža audzēšanas cikla sākums,
  • Meža apsaimniekošanas cikls un dažāda vecuma audzēs izgūstamā bioresursa potenciāls Vidzemē. Ekspedīcija mežā,
  • 3FGreenModel un RuralBioUp aktualitātes.

PASĀKUMA PROGRAMMA

Reģistrācija dalībai pasākumā ir atvērta līdz 16. septembrim, un dalība ir bez maksas. Aicinām pieteikties šeit: https://ej.uz/Vijciema_ekspedicija. Iespējama nokļūšana uz norises vietu ar kopīgi organizētu transportu;  par pieturvietām sk. reģistrēšanās veidlapā.

Pasākuma organizatori: Vidzemes plānošanas reģions, LVMI Silava un AS Latvijas valsts meži Rietumvidzemes reģions.Šis pasākums tiek organizēts ar  Interreg Europe projekta “3F GREEN MODEL” un Apvārsnis Eiropa programmas “RuralBioUp” projekta atbalstu.

Kontekstam

Vidzeme, kā viens no lielākajiem reģioniem Latvijā, aptver vairāk nekā 30% no valsts teritorijas, un meži aizņem vairāk nekā pusi tās platības. Koksnes pārstrāde un mežsaimniecība ir reģiona galvenās prioritātes, kuras tiek attīstītas, lai veicinātu inovācijas un konkurētspēju globālajā tirgū.

Ekspedīcija sniegs lielisku iespēju nozares pārstāvjiem satikties un stiprināt esošos kontaktus, kā arī apspriest jaunās idejas un nozares attīstības iespējas. Īpaša uzmanība tiks pievērsta meža bioresursu ilgtspējīgai izmantošanai un aprites ekonomikai. Brīvdabas formāts sekmēs neformālas sarunas un veicinās jaunu sadarbības iespēju rašanos.

Projekta 3F GREEN MODEL uzmanības lokā ir lopkopība un lauksaimniecības atkritumu, mežsaimniecības un koksnes atlieku apsaimniekošana un utilizācija, kā arī atjaunojamās enerģijas ražošana no lauksaimniecības pārtikas un mežsaimniecības vērtību ķēžu atkritumiem. Tāpat fokusā ir arī uzņēmējdarbības izaugsmes iespējas aprites ekonomikā lauksaimniecības pārtikas un mežsaimniecības nozarē.

Vidzemes plānošanas reģiona mērķis projektā ir Vidzemes plānošanas reģiona Attīstības programmas 2022.-2027. gadam uzlabošana, kas palīdzēs reģionam virzīties uz ilgtspējīgiem  ražošanas un bioatkritumu apsaimniekošanas modeļiem, tuvinot uzņēmumu un organizāciju atbilstību aprites ekonomikas principiem un arvien informētāka tirgus prasībām. Šim nolūkam tiks izmantotas arī savstarpējās nozares pārstāvju diskusijas pasākumos, kas projekta īstenošanas laikā tiks organizēti.

Savukārt LVMI Silava īstenotā projekta RuralBioUp mērķis ir atbalstīt inovatīvus uzņēmējus, paplašināt maza mēroga bioloģisku risinājumus izmantošanu lauku apvidos, izveidot labvēlīgu ekosistēmu pārejai uz ilgtspējīgu, atjaunojošu, iekļaujošu un taisnīgu aprites bioekonomiku visos Eiropas Savienības reģionos.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI