DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
10. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Izglītība

Piešķir finansējumu darba slodzes nosacījumu uzlabošanai profesionālās ievirzes, interešu izglītības pedagogiem un sporta treneriem

Lai nodrošinātu darba samaksu pilnā apmērā, līdzsvarojot darba slodzi profesionālās ievirzes, interešu izglītības pedagogiem un sporta treneriem, no valsts budžeta papildus piešķirts finansējums šā gada četriem mēnešiem vairāk nekā 1,4 miljonu eiro apmērā. No šā gada 1.septembra profesionālās ievirzes, interešu izglītības pedagogiem un sporta treneriem noteikts jauns darba slodzes sastāvs, 30 stundu darba nedēļā, palielinot laiku citu pienākumu veikšanai līdz piecām stundām.

To paredz Izglītības un zinātnes ministrijas sagatavotais rīkojums par finanšu līdzekļu piešķiršanu no līdzekļiem neparedzētiem gadījumiem, kas šodien, 2024. gada 10. septembrī, apstiprināts valdībā.

No piešķirtā papildus finansējuma šā gada četriem mēnešiem vairāk nekā 644 tūkstoši eiro paredzēti kā mērķdotācija pašvaldībām profesionālās ievirzes un interešu izglītības pedagogu atalgojumam, vairāk nekā 381 tūkstotis eiro sporta treneru un sporta ievirzes skolotāju atalgojumam un vairāk nekā 401 tūkstotis eiro Kultūras ministrijai profesionālās ievirzes pedagogu atlīdzībai.

Viena no IZM prioritātēm ir konkurētspējīgas darba samaksas un sabalansētas darba slodzes nodrošināšana pedagogiem, tādējādi uzlabojot pedagogu darba apstākļus un veidojot pamatu pedagogu piesaistei un noturēšanai profesijā, lai nodrošinātu izglītības kvalitāti, ņemot vērā, ka tieši pedagoga sniegumam ir vislielākā ietekme uz skolēnu mācību sasniegumiem.

Pedagogu darba slodzes noteikšanas nosacījumu izstrādē un diskusijās ir iesaistīti sociālie partneri – Latvijas izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrība, Latvijas izglītības vadītāju asociācija, Latvijas Pašvaldību savienība, Latvijas lielo pilsētu asociācija, Reģionālo attīstības centru un novadu apvienība un citi.

Ministru kabineta rīkojums “Par finanšu līdzekļu piešķiršanu no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”” pieejams Ministru kabineta tīmekļvietnē.

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI