DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
05. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Pašvaldības

Noslēdzies animāciju filmu cikls “Ko redzēja Naukšēnu lauvas…” 

Publicitātes foto

Augusta beigās ar pēdējiem skaņu ieraksta akcentiem Valmieras studijā “UGA records” ir noslēdzies 2024. gada vasaras kultūras projekts – bērnu veidotu animācijas filmu cikls “Ko redzēja Naukšēnu lauvas…”. 

Projekta rezultātā ir tapušas trīs animācijas filmas, kuru sižets ir cieši saistīts ar Naukšēniem: 

  • “Re, te es emu Naukšēnos!” 
  • “Naukšēnu barons Fon Grote” 
  • “Kā radās Burtnieka ezers” 

Projekta laikā radošās animācijas, scenārija, mākslas un mūzikas darbnīcas notika Naukšēnu pamatskolā, Naukšēnu pagasta bibliotēkā, Naukšēnu Cilvēkmuzejā, Naukšēnu muižas pilī, radošajā namā “Vērši” un ierakstu studijā “UGA records”. Filmām scenāriju, sižetu un notikumus izdomāja, zīmēja, veidoja un ierunāja 38 bērni.  Visas meistardarbnīcas un lekcijas norisinājās radoši, izdomas bagāti, atraktīvi, pilnas pozitīvām emocijām, ar bērnu smiekliem, sajūsmu par jaunām apgūtām iemaņām un sagaidāmo rezultātu.  

Atraktīvā veidā radošo darbnīcu bērni iepazinās ar animācijas filmu veidošanas noslēpumiem. Uzburt scenāriju bērniem palīdzēja Vidzemes stāstnieces Agita Lapsa, Kadrija Mičule un Liene Apsīte, kā arī Diāna Glušonoka no Naukšēnu Cilvēkmuzeja. Mākslas darbnīcās gleznošanas pamatus mācīja Latvijas Mākslas akadēmijas students Reinis Jānis Lozda. Animācijas epizodēs saganīt visus personāžus dalībniekiem palīdzēja profesionālas filmu animatores no studijas “Atom Art” Dace Liepa, Silva Utāne un Alma Emīlija Liepa.  

Lai animācijas filma iegūtu skaņu, emocijas, sajūtas un vārdus, norisinājās dziedāšanas un skatuves runas meistardarbnīcas Agritas Gruzdiņas un Daces Liepas vadībā. Ierakstu studijā “Uga records” kopā ar Uģi Raibaci, Daci Liepu un Agritu Gruzdiņu divās dienās dalībnieki iedziedāja filmu dziesmas un ierunāja tekstus animācijas filmu ciklam “Ko redzēja Naukšēnu lauvas…”. 

Filmas ir gatavas, tagad tikai jāsagaida pirmizrāde Naukšēnos. 

Radošās darbnīcas organizēja biedrība “Attīstības un inovācijas mācību centrs”, kas saka lielu paldies visiem meistarklašu dalībniekiem, viņu vecākiem un pedagogiem par ieguldīto darbu, laiku, pacietību un vēlmi apgūt jaunas prasmes un divu nedēļu laikā radītu animācijas filmu ciklu  “Ko redzēja Naukšēnu lauvas…”, kas paliks vēsturei par vietējā apriņķa teikām un nostāstiem. 

Darbnīcas finansiāli atbalsta Valmieras novada pašvaldība, projekta īstenošana līguma Nr. 08.888/7.4.6/24/143. 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI