DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
04. septembrī, 2024
Lasīšanai: 3 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Satiksme

Perona svētkus Latvijas dzelzceļa vēstures muzeja 30. gadadienā apmeklējuši teju 800 viesu 

Publicitātes foto

Augusta pēdējā dienā Latvijas dzelzceļa vēstures muzejā tika aizvadīti Perona svētki, kur muzeja darbinieki un brīvprātīgie kopā ar apmeklētājiem, dzelzceļa entuziastiem un citiem muzeja draugiem atzīmēja 30. gadskārtu kopš Latvijas dzelzceļa vēstures muzeja dibināšanas.  

Perona svētkus apmeklēja kopumā teju 800 dažāda vecuma apmeklētāji, kas izmantoja iespēju iekāpt vēsturiskajos ritekļos, baudīja kino bagāžas vagonā, piedalījās meistarklasēs un citās svētku aktivitātēs.  

Svētkus apmeklēja ne tikai rīdzinieki un pilsētas viesi, bet arī dzelzceļa entuziasti, kas pasākuma apmeklējumu bija īpaši rūpīgi plānojuši. Tā piemēram, Perona svētkos viesojās kāda dāma no Vācijas dzelzceļa uzņēmuma Deutsche Bahn, kas teju visu savu mūžu tur strādājusi par pārmijnieci. Pamanāmi bija arī dzelzceļnieki ar stāžu – 9 kungi, kuri, apmeklējot Perona svētkus, atzīmēja arī 50 gadus, kopš bija uzsākuši mācības Rīgas 11. speciālajā pilsētas profesionāli tehniskajā dzelzceļnieku vidusskolā. 

Perona svētkos ikvienam bija iespēja izmēģināt braucienu ar drezīnu ārpus muzeja teritorijas un šajā dienā ar drezīnu kopumā tika mērots 35 km liels attālums pa dzelzceļa sliedēm. 

Tradicionāli lielu interesi raisīja miniatūrā dzelzceļa makets, kura demonstrāciju laikā var sekot līdzi vilcienu sastāvu kustībai, vērot luksoforu signālus, izpētīt ēkas, tiltus un ainavas. Perona svētkos notika 12 šādas maketa demonstrācijas un dažādu vilcienu signāli atskanēja 120 reizes. Savukārt meistarklasē, kurā bija iespēja pašrocīgi izveidot kādu elementu miniatūrajam dzelzceļa maketam, tika izgatavoti aptuveni 15 miniatūri koku atveidojumi.   

Latvijas dzelzceļa vēstures muzeja Perona svētki un citi vērienīgi notikumi muzejā nebūtu iedomājami bez brīvprātīgo līdzdalības un šajā reizē pasākuma norisē palīdzēja 12 brīvprātīgie darbinieki, no kuriem liela daļa bija dzelzceļa nozares veterāni. Paldies ikvienam, kurš palīdzēja svētkiem notikt! 

Latvijas dzelzceļa vēstures muzeja vadītājs Jānis Indriksons: “Pateicamies ikvienam, kurš bija kopā ar Latvijas dzelzceļa vēstures muzeju tā 30. dzimšanas dienā! Un -  lai gan 30 gadu jubileja ir svarīgs atskaites punkts, tas ir tikai jaunas attīstības sākums, un Latvijas dzelzceļa vēstures muzejam ir jauni attīstības plāni. Gaidām atkal ciemos muzejā!” 

 

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI