DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
15. augustā, 2024
Lasīšanai: 5 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

LDDK ar dalīšanos pieredzē vēlas stiprināt Latvijas uzņēmumu konkurētspēju  

Latvijas Darba devēju konfederācija (LDDK) sadarbībā ar BUSINESSEUROPE uzsāk bezmaksas izglītojošo vebināru sēriju, kas veltīta zaļajai pārejai un digitālajai transformācijai, informēja LDDK ģenerāldirektors Kaspars Gorkšs. 

Viņš uzsvēra, ka šo vebināru saturs veidots tā, lai stiprinātu LDDK biedru, Latvijas uzņēmumu, gatavību pielāgoties izmaiņām nacionālajiem un starptautiskajiem normatīvajiem aktiem, jaunām tehnoloģiju un ražošanas prasībām, vienlaikus stiprinot konkurētspēju eksportā. 

“Bieži vien, dzirdot vārdus “zaļais kurss” vai “digitalizācija”, mums šķiet, ka tas ir kaut kur tur, Eiropā, ka tās ir augsta līmeņa politikas, kas tiešā veidā neattiecas uz mūsu ikdienas darbību, vai šķiet, ka tās vēl ir tālu. Taču starp mūsu biedriem jau ir uzņēmumi, kas ir soli priekšā pārējiem, un tie ir piekrituši dalīties savā pieredzē. Savienojot to ar starptautisko lektoru pienesumu, mēs varam nodrošināt vērtīgu saturu, kas palīdzēs uzņēmumiem attīstīties un stiprināt savu konkurētspēju,” skaidroja Gorkšs. 

Vebināri notiks no šā gada augusta līdz novembrim – katra mēneša ceturtajā ceturtdienā, savukārt novembrī būs papildu vebinārs. Katru reizi būs divas sesijas: “ Zaļie rīti” no pulksten 10.00 līdz pulksten 12.00 būs veltīti klimata un ilgtspējīgas zaļās pārejas tematiem, bet “Digitālās pēcpusdienas“ no pulksten 13.00 līdz pulksten 15.00 – mākslīgā intelekta izmantošanai darba vidē un digitalizācijai. 

Saturs sagatavots tā, lai tas būtu praktisks un atbildētu uz uzņēmējiem būtiskiem jautājumiem, piemēram, kas jāmaina iekšējās procedūrās, saziņā ar klientiem vai ražošanā, stājoties spēkā noteiktiem normatīvajiem aktiem, vai kā vērtēt dažādus nefinanšu ziņošanas aspektus, kādi dokumenti nepieciešami, ja piegādātāji ir ārpus Eiropas Savienības, un citi. 

Pirmie divi vebināri norisināsies 22. augustā. “Zaļā rīta” cikla tēmā – “Kā novērtēt un sagatavoties klimata pārmaiņām?” – tiks analizēts, kuri klimata riski attiecas uz Latvijas uzņēmējiem, kādi instrumenti un dati klimata risku vērtēšanai bez maksas ir pieejami uzņēmējiem jau tagad. Savukārt “Digitālās pēcpusdienas” aktuālais jautājums būs “Vai likumi tiek līdzi digitalizācijai”. Sesijā tiks aplūkotas jaunākās izmaiņas normatīvajos aktos digitalizācijas jomā un ko tas nozīmē uzņēmējiem, vai un kādas izmaiņas nepieciešamas to darbībā. 

Reģistrācija 22. augusta Zaļajam rītām "Kā novērtēt un sagatavoties klimata pārmaiņu riskiem?" un Digitālajai pēcpusdienai "Vai likumi tiek līdzi digitalizācijai?" ir jau atvērta, savukārt plašāka informācija un reģistrācijas forma atrodama LDDK tīmekļvietnē. 

Turpmāko vebināru norises datumi un tēmas: 26. septembris 10.00–12.00 “Kā Zaļais kurss mainīs darba vidi un darbinieku prasmes?”, 13.00–15.00 “Attālinātais darbs – izaicinājumi un priekšrocības”; 24. oktobris 10.00–12.00 “ESG, bez E. Sociālo un pārvaldības jautājumu vērtēšana uzņēmumā”,  13.00–15.00 “Darba drošība digitālajā laikmetā”; 14. novembris 10.00–12.00 “Ja tava ķēde ir garāka par ES jeb ilgtspēja piegāžu ķēdēs”, 13.00–15.00 “Mākslīgais intelekts – liekam pie darba!” un 28. novembrī 10.00–12.00 “Kā novērst dubulto datu grāmatvedību”, 13.00–15.00 “Digitālo prasmju apgūšana, vērtēšana, attīstība”. 

Dalība vebināros ir bez maksas, tos varēs vērot Facebook LDDK kontā tiešsaistē, savukārt, reģistrējoties, dalībnieks saņem piekļuvi tiešsaistes saitei un var izmantot iespēju uzdot jautājumus lektoriem. 

Konference tika organizēta Eiropas Komisijas projekta “Latvijas darba devēji zaļajai un digtālajai pārejai” (projekta ID: 101102266 (LDDK_GDT) ietvaros. Tā galvenais mērķis ir LDDK atbalsts ES sociālā dialoga rezultātu ieviešanai Latvijā un atbalsts nozarēm digitālās un zaļās pārejas un pielāgošanās procesiem. Šim projektam ir trīs galvenās aktivitātes: digitalizācijas ieviešana darba vidē, atbalsts nozarēm zaļajā pārveidē, kā arī - komunikācija par ES sociālā dialoga rezultātiem. Plašāk ar projekta mērķiem un aktivitātēm var iepazīties šeit.  

Projekts tiek īstenots no 2023. gada 1. septembra līdz 2025. gada 28. februārim. Tā asociētais partneris ir BusinessEurope. 

Projekta ietvaros īstenoto aktivitāšu ieguvēji būs LDDK biedri, 98 nozaru līderi – uzņēmumi, kas nodarbina vairāk nekā 50 darbiniekus – un 60 nozaru un reģionālās uzņēmēju asociācijas un federācijas, kas nodarbina 44% no visiem Latvijas darba ņēmējiem.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI