DIENASKĀRTĪBĀ
>
Par aktuālo valstī un iestādēs (preses relīzes)
TĒMAS
29. jūlijā, 2024
Lasīšanai: 2 minūtes
RUBRIKA: Relīze
TĒMA: Ekonomika

Sociālo pakalpojumu pieejamību ar ES fondu atbalstu plāno palielināt 10 pašvaldības 

Centrālā finanšu un līgumu aģentūra (CFLA) atklātā projektu atlasē, kur pašvaldības vai to sociālo pakalpojumu sniedzēji varēja pieteikties Eiropas savienības (ES) fondu finansējumam, lai palielinātu sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu pieejamību, saņēmusi 10 projektu iesniegumus no visiem Latvijas reģioniem. Tajos plānoti Eiropas Sociālā fonda Plus (ESF+) finansējuma ieguldījumi 12,6 miljonu eiro apmērā. 

Projektos plānots palielināt sociālo pakalpojumu pieejamību, izveidojot infrastruktūru un sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu sniegšanu cilvēkiem ar garīga rakstura traucējumiem, bērniem ar funkcionāliem traucējumiem, kuriem ir noteikta invaliditāte, kā arī senioriem, tai skaitā cilvēkiem ar demenci. Pieejamais ESF+ atbalsts pārsniedz iesniegumos prasīto, līdz ar to atbalstu varēs saņemt visi projekti, kas atbildīs noteiktajiem kritērijiem.  

Projektu iesniegumus CFLA pieņēma no š.g. 22. maija līdz 22. jūlijam. Projektu atlases dokumentācija publicēta cfla.gov.lv; pēc iesniegumu izvērtēšanas tur tiks publicēta informācija arī par apstiprinātajiem projektiem.  

ES fondu atbalsts pašvaldībām sociālo pakalpojumu palielināšanai paredzēts ES kohēzijas politikas programmas 2021.–2027. gadam 4.3.5. specifiskā atbalsta mērķa "Uzlabot vienlīdzīgu un savlaicīgu piekļuvi kvalitatīviem, ilgtspējīgiem un izmaksu ziņā pieejamiem pakalpojumiem; pilnveidot sociālās aizsardzības sistēmas, tostarp veicināt sociālās aizsardzības pieejamību; uzlabot ilgtermiņa aprūpes pakalpojumu pieejamību, efektivitāti un izturētspēju" 4.3.5.1. pasākuma "Sabiedrībā balstītu sociālo pakalpojumu pieejamības palielināšana" pirmās kārtas ietvaros. 

Informācija par visām CFLA izsludinātajām projektu atlasēm pieejama CFLA tīmekļvietnes sadaļā “Projektu atlases”.  

Labs saturs
Pievienot komentāru
LATVIJAS REPUBLIKAS TIESĪBU AKTI
LATVIJAS REPUBLIKAS OFICIĀLAIS IZDEVUMS
ŽURNĀLS TIESISKAI DOMAI UN PRAKSEI